AKP kulisleri çalkalanıyor! ‘Fark bildiğimiz rakamların üstüne çıkmış’

AKP kulisleri çalkalanıyor! ‘Fark bildiğimiz rakamların üstüne çıkmış’
15 Haziran 2019 11:51

İmamoğlu-Yıldırım ortak yayını öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne gelen anketlerde İmamoğlu’nun farkı açtığını söyleyen Günboyu gazetesi yazarı Balamir Göktuğ, Erdoğan’ın bu konuda Binali Yıldırım’a kızdığını yazdı.

 

 

 

İstanbul seçimleri öncesinde AKP’ye gelen anketler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemediği sonuçlar veriyor.Konuyu köşesine taşıyan Günboyu gazetesi yazarı Balamir Göktuğ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne sürekli olarak anket geldiğini yazdı.

Göktuğ, bugün gelen son anketin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok kızdırdığını söyledi.16 Haziran günü yapılacak olan Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım ortak canlı yayını öncesinde gelen ankette İmamoğlu’nun aradaki farkı açtığını ve bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kızdırdığını yazdı
İşte Balamir Göktuğ’un yazısı :

 

 

Başkent’in siyasi kulislerine bomba bir haber düştü. Sıcağı sıcağına değerli okurlarımızla paylaşayım istedim. Pazar günü gerçekleşecek canlı yayın öncesinde Binali Yıldırım’ın moralini oldukça bozacak bir gelişme…

AKP kulisleri çalkalanıyor; AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan seçim olsun olmasın kendine has özel anket çalışmaları yaptırır. Bu anketçilerin çok özelleri hiç kamuoyu önüne çıkmaz. Sadece Erdoğan için çalışır ve hazırladıkları raporu “kişiye özel” sunarlar. Yenilenecek İstanbul seçimli için kendisini geri plana çektiği iddia edilen (!) Erdoğan’ın önüne sürekli “İstanbul da son durum” raporları geliyor.

Bugün, AKP kulislerinde deprem etkisi yapan gelişmede son anket çalışmasıyla ilgili. Saraydaki kaynağımın verdiği bilgiye göre, Erdoğan’ın kendisine bağlı özel anketçisi, Pazar günü ekranlarda gerçekleşecek Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım kapışması öncesinde “oldukça can sıkıcı bir sonuç” getirdi. Kaynağımın anlattığına göre,Ekrem İmamoğlu aradaki farkı açıyor. Net rakam istedim. Vermedi.. Sadece “bildiğiniz rakamların üstüne çıkmış” dedi.

Erdoğan’ın ankete tepkisini sordum şunları söyledi;”Reis çok hiddetlendi,çok kızdı.’Binali bey son günlerde sürekli hata yapıyor,pot kırıyor’ dedi.”Anlayacağınız, Erdoğan, kötü anketlerin faturasını da Binali Yıldırım’a kesmiş… AKP kulislerinde farklı görüşlerde var. “Berat Albayrak ile Süleyman Soylu İstanbul’dan uzak durmalı” diyenlerin sesleri yükseliyor. AKP kulislerindeki haberler, “Erdoğan İstanbul’da miting yapmayacak”dan ” Erdoğan,İstanbul için yeni miting programları hazırlıyor” a döndü… Bakalım, Erdoğan’ın fırçası, Binali Yıldırım’ın Pazar günkü canlı kapışma performansını nasıl etkiyecek?..