Zonguldak’ta cüruf tesisi protestosu: Zaten zehir soluyoruz!

Zonguldak’ta cüruf tesisi protestosu: Zaten zehir soluyoruz!
27 Kasım 2021 13:39

Alaplı Kavak Deresi mevkiinde kurulmak istenilen cüruf tesisine karşı yapılan eyleme çevre köylerde yaşayanların yanı sıra Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı ve Ereğli Çevre Platformu üyeleri ve çevreciler katıldı. Bölgeye cüruf tesisi yapılması halinde insanların zehir solumak zorunda kalacağına dikkat çeken Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, köylülerin mücadelesini desteklediğini söyledi.

 

 

‘KADINLARI EN ÖN SAFTA GÖRMEK ÇOK GÜZEL’

 
Gazete Duvar’dan Mustafa Özdemir’in haberine göre Tekin eylemde, “Bölgemiz zaten ağır sanayinin olduğu bir bölge. Çevreyi kirleten yeni bir tesise tahammülümüz yok. Bizler bölgenin mesire alanı olarak halka kazandırılması için mücadele edeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için bu doğayı bize temiz bırakın” diye konuştu.

 

 

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Mithat Mandacı da cüruf tesisine karşı verilen direnişte en ön safta kadınların olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, “Bugün bu eylemde çocuklarına sarılır gibi doğaya sarılan kadınları en ön safta görmek çok güzel. Sizlerin yaşam alanınızı korumak için verdiğiniz mücadelenin sonuna kadar arkasında olacağız. Çünkü bu havayı bizler de soluyoruz. Muhtarlar olarak bu mücadelenizi canı gönülden destekliyorum” dedi.