Ziya Selçuk istifa etti, Mahmut Özer yeni Milli Eğitim Bakanı oldu

Ziya Selçuk istifa etti, Mahmut Özer yeni Milli Eğitim Bakanı oldu
6 Ağustos 2021 08:40

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk istifa etti. Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanı olarak Ziya Selçuk’un yerine atandı. Öte yandan, üç yeni bakan yardımcısı atandı.

 

 

Bir süredir Ankara kulislerinde dolaşan istifa söylentileri resmiyet kazandı. Geçtiğimiz haftadan bu yana istifa ettiği konuşulan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 2018 yılında başlayan görevi bugün itibariyle resmen sona erdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Bakan Ziya Selçuk’un ‘görevden af talebinin kabul edildiği’ bildirilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı.

 

 


ÜÇ YENİ BAKAN YARDIMCISI

 

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına ise Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sabri Şensoy atandı.

 

 


Özer, 2010’da rektör oldu

 

 

5 Mayıs 1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut Özer, 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

1992-1994 arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı’nda elektronik mühendisi olarak görev yaptı.

Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda tamamladı.

Gazi Osmanpaşa Üniversitesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Özer, 28 Kasım 2010 ve 4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin rektörü oldu.

Özer ayrıca, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği, Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkanlığı gibi görevler de üstlendi.