Zirkonyum Diş Estetiği Nedir?

Zirkonyum Diş Estetiği Nedir?
27 Haziran 2022 17:13

Dişlerdeki fonksiyonel bozuklukların dışında diş estetiği için de diş hekimlerine gidilmektedir. Bu sebeple Estetik Diş hekimliği diye bir alan doğmuştur. Kişilerin, özellikle de başka insanlarla yüz yüze iletişim halinde olanların, dış görünümlerine daha fazla önem gösterdikleri görülmüştür.

 

 

Dış görünümün en önemli unsurlarından olan dişlerimizin sağlıklı ve bakımlı görülmesi önemlidir. Bu sebeple dişlerimizin her daim bakımlarını yapmamız gerekmektedir. Yeterli bakımların yapılmadığı durumlarda ya da bakımların yetersiz geldiği durumlarda dişlerde istenmeyen durumlar olabilmektedir.

Estetik kaygıların olduğu durumlarda ise izmir diş estetiği tedavileri ile kişiler dişlerindeki görünüm kaygılarını giderebilmektedirler. İşinde uzman bir estetik diş hekimi tarafından iyileştirme adına uygulanan tedaviler ile kişiler dişlerinde yeni görünüme kavuşabilmektedirler.

Diş estetiği uygulamalarının tecrübeli bir estetik diş hekimin tarafından gerçekleştirilmesi, kişinin en iyi netice almasını sağlar. Bunun için kişiler klinik muayene için randevu alarak estetik diş hekimleri ile birlikte tedavilerini planlamaları doğru bir karar olur.

Dişlerde fonksiyonel bozukluklar neticesinde de diş estetiği tedavilerine başvurulabilmektedir. Dişlerde bölgesel kırıklar dolayısıyla mevcut diş tıraşlanarak üzerine kaplama tedavileri uygulanabilmektedir. Bu şekilde kişi yeni ve istediği diş modeline ve rengine kavuşabilmektedir.

Genelde kırıklar ve aşınmalar dolayısıyla kaplama tedavileri içinde en mantıklı çözüm zirkonyum diş kaplamalardır. Çünkü zirkonyum, doğal dişlerine üzerine gelecek şekilde gerçekleşir. Porselen diş kaplamada yapılan gibi dişin ön dış yüzeyine materyal yapıştırılmaz.

Kaplama tedavileri arasında en çok önerilen ve tercih edilen yöntem zirkonyum dişler olmaktadır. Doğal dişlere en yakın yapıya sahip olması ve diş etleriyle olan düzgün uyumu sebebiyle estetik diş hekimlerinin en çok uyguladıkları diş estetiği çözümlerindendir.

Resim1

 

Zirkonyum diş estetiği ile kişiye özel güzel gülüşler yaratılabilmektedir. Gülüş tasarımı uygulamaları arasında da en çok uygulanan yöntem olmuştur. Güzel bir gülüş estetiği için dişlerdeki problemler, zirkonyum diş kaplama uygulamaları ile çok başarılı şekilde giderilebilmektedir.

Zirkonyum dişler, kaplama tedavileri arasında en sağlam yapıya sahip alternatif dişlerdir. Sağlamlığı, estetik ile birlikte sunabilen zirkonyumlar, doğal ışık altında en güzel görünümü verir. Metal destek barındıran seramik kaplamalarda dişler ışık altında opak görüntü verir. Fakat zirkonyum dişler ile bu opak görüntü söz konusu değildir.

Kaplama diş tedavileri arasında en çok memnuniyet veren çözüm izmir zirkonyum tedavisi olmuştur. Diğer kaplamalar darbeler sonucu daha kolay düşebilmektedir. Zirkonyum dişlerde bu durum çok daha az gözlemlenmiştir. Bu sebeple dayanıklılık alternatiflere göre üst düzeydedir.

Sağlamlık ve dayanıklılık avantajıyla da çiğneme gibi sert fonksiyonları çok iyi yerine getirir. İmplant dişlerden sonra en dayanıklı alternatif dişlerde yerini en iyi şekilde almıştır. Doğru ve düzenli bakımlar ile de uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanıma imkan sağlar.

Zirkonyum dişin hiçbir zararı yoktur. Metal alerjisi olan kişilerin güvenle tercih edebilecekleri bir alternatiftir. Genelde renk değişimine uğramazlar. Düzgün, kaliteli malzeme ve ekipmanlar ile uygulanan zirkonyum diş kaplama tedavilerinde kullanılan dişler renk değişimine uğramazlar. Doğru ve düzenli bakım şarttır.

Zirkonyum Diş Kaplama Hangi Durumlarda Uygulanır?

Dişlerinde beyazlatma ile giderilemeyen renklenmelere sahip kişilere uygulanabilir.

Çeşitli durumlar sonucunda dişlerinde kesik veya kırık olan kişilere uygulanabilir.

Ortodonti tedavilerinin pahalı geldiği durumlarda, dişlerdeki yamukluk ve aralıkları düzelmek için uygulanabilir.

Ağzında metal destekli kaplama veya köprü bulunan kişilerin rahatsızlık duydukları durumlarda uygulanabilir.

Dolgu veya kanal tedavisi ile kurtarılamayacak olan dişlere sahip kişilere uygulanabilir.