Ziraat Bankası’nın Almanya şubelerinde garip hareketlilik!

Ziraat Bankası’nın Almanya şubelerinde garip hareketlilik!
30 Ağustos 2021 09:40

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Ziraat Bankası’na Almanya’dan gelen cezalar üzerine kaleme aldığı yazısında “Ziraat Bankası Almanya’da ne işler çeviriyor?” diye sordu.

 

 

Muratoğlu’nun bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

 

 

Ziraat Bankası Almanya’da ne işler çeviriyor?

Ziraat Bankası’nın Almanya şubelerinde gariplikler söz konusu… Nitekim Ziraat Bankası’na çok ağır cezalar kesildi. Bankadan kimse şu ana kadar konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapma zahmetine girmedi.

Nitekim kredi vermesi ve mevduat toplaması kısıtlandığı söyleniyor. Bir sonraki adım zaten o ülkede bankanın faaliyetlerinin durdurulması…

★★★

Alışmışlar Türkiye’de kamu bankası oldukları halde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sorularına bile “ticari sır” diye cevap vermemeye… Hadi Almanya’da da vermesene…

Türkiye’nin en büyük kamu bankasını usulsüzlüklere götürenler kim? Para cezalarını ceplerinden mi ödeyecekler? Hesap sorulmayacak mı? Ceza verilmeyecek mi? Yanlarına kâr mı kalacak? Bu soruların hiçbiri en azından bu dönemde cevap bulamayacak.

★★★

İşin acı tarafı Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu’nun Türkiye’den gönderilen dört genel müdürü de liyakatsiz diye kabul etmemesi… İnsan kalitesinde nasıl bir çöküş yaşıyorsa, AKP’nin elinde bankaya yönetici olarak atanacak kimse kalmamış. Deneme-yanılma yöntemleri tutmamış.

★★★

Bankaya atama deyince herkesin aklına ilk etapta Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanan eski AKP milletvekili mahkeme kararına göre sahte lise diploması kullanan Hamza Yerlikaya geliyor.

Zira sorun Hamza değil… Sıra ona gelene kadar kimler diploma diye sahtesini göstermedi? Hamza olmasa yerine Murtaza gelecekti. Ne fark edecekti?