Zeydan Karalar: Adana depreme yüzde 50 bile hazır değil!

Zeydan Karalar: Adana depreme yüzde 50 bile hazır değil!
28 Şubat 2023 09:55

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, depremle ilgili alınan önlemleri Gazete Duvar’a anlattı. Karalar, “Adana’nın büyük talihsizlikleri var” diyerek iki konuya dikkat çekti.

 

 

Deprem felaketinin en çok etkilediği illerden biri de Adana. Kentin Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hem depremin büyük yıkımlara neden olduğu Hatay’da hem de Adana’da depremle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Karalar, uzmanların uyardığı Adana’yla ilgili çalışmalar yaptığını söylerken önümüzdeki günlerde Adanalılara bir açıklama yapacağını belirtti.

 

 


‘BİNALARIN YARISINDAN FAZLASINA GİRİLMEDİ’

 

 

Hükümet yetkilileri Adana’da 11 binanın yıkıldığını ve 418 kişinin de depremde hayatını kaybettiğini açıkladı. Sizin belediye olarak bu rakamların dışında belirlediğiniz bir sayı var mı?

İlk önce Türkiye’ye geçmiş olsun, başımız sağ olsun demek istiyorum. Depremden 11 büyük il etkilendi. Biz de depremden etkilenen illerden bir tanesiyiz. Elazığ depremi ya da İzmir depremi baz alındığında bu bölgelerden 3 kat büyük bir deprem yaşadık. Hatay, Elbistan, Maraş ve Adıyaman’daki depremler kıyaslanınca tabii ki Adana bu konuda biraz daha şanslı kalıyor. Bizim hesaplarımıza göre vefat sayısı 461. Bu sayıyı net çıkartmak da çok mümkün değil. Resmi sayı 418 ama bizim tahminlerimize göre 461 kişi civarında hayatını kaybetti. Deprem nedeniyle Türkiye’de 44-45 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıklıyorlar ama bu sayılar maalesef artıyor. Belediye başkanlarının beyanlarına göre, binaların neredeyse yarısından fazlasına hala girilmedi. Hatay’da enkaz çalışmalarına katılan ekibimle bugün (27 Şubat) konuştum. Bana bu sabah enkazdan 2 cenaze çıkarttıklarını söylediler.

 

 

 

‘ADANA DEPREME YÜZDE 50 BİLE HAZIR DEĞİL’

Sizce Adana olası bir depreme yüzde kaç hazır?

 

Şu anda yüzde 50 bile diyemeyiz. İşin gerçeği bu.