Zamlarla ilgili adım atılmadı!

Zamlarla ilgili adım atılmadı!
25 Şubat 2022 09:25

Zamlı faturalarla ilgili iktidarın yapacağı düzenleme gecikince vatandaşın sırtındaki yük ikiye katlandı.

 

 

Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in haberine göre 2022 yılının ilk saatlerinde elektriğe yüzde 127 oranında yapılan zam, vatandaşın tepkisine neden oldu. İlk zamlı fatura ile şok yaşayan vatandaşın tepkisi üzerine bazı kararlar alan iktidar, elektrik faturalarındaki kilovatsaat bant aralığını 150’den 210’a çekti. Zamla ilgili de bir düzenleme yapması beklenen iktidarın tarih olarak 1 Mart’ı işaret etmesi, vatandaşın 2’nci faturayı da zamlı ödemesine neden olacak. Vatandaşlar ise “İlk faturayı zamlı ödedik, ikinci faturayı zamlı ödemek istemiyoruz. Neyi bekliyorsunuz?” diyerek tepkisini tekrar ortaya koydu.

 

 

ZAMLARLA İLGİLİ ADIM ATILMADI

 
Hatırlanacağı üzere 25 ile 28 gün arasında faturaları kesen enerji şirketleri, yeni yıldaki tarifeli zamla birlikte vatandaşın faturasını 33 ila 35 gün arasında kesmesi dikkat çekti. Enerji şirketleri faturaları geciktirerek, 150 kilovatsaat sınırını geçerek, vatandaşın faturasını yüzde 127 zamlı kestirmeyi amaçlamıştı. Aksi halde 150 kilovatsaatin altındaki kullanımda zam oranı yüzde 54’te kalacaktı. İktidar 150 kilovatsaat sınırını 210 kilovatsaata yükselterek kısmen bir düzenleme yapsa da zamlarla ilgili henüz bir adım atmadı. Bu durum ise yeni faturaların da zamlı gelmesine neden olacak.

 

ERDOĞAN 1 MART’I İŞARET ETTİ
Vatandaşlar uzun zamandır iktidarın fahiş elektrik zamlarıyla ilgili atacağı adımı beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Erdoğan, elektrikte vatandaşın lehine olacak yeni bir düzenleme imkanı üzerinde çalışıldığını, 1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planladıklarını söyledi. Düzenleme için 1 Mart’ın işaret edilmesi vatandaşın yeni yılın ikinci faturasını da zamlı ödeyeceğini gözler önüne serdi.