Zafer Partisi, Peker’in ‘SPK’ iddialarını yargıya taşıdı!

Zafer Partisi, Peker’in ‘SPK’ iddialarını yargıya taşıdı!
29 Ağustos 2022 10:38

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla kırmızı bültenle aranan Sedat Peker’in, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı ile ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarının ardından muhalefet partileri konuyu yargıya taşıdı.

 

 

Peker’in iddialarının araştırılmasını talep eden siyasi parti temsilcileri Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi’ne gelerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

 

ÖZDAĞ: BU ÇETELERİN DEFTERİNİ DÜRMEYE KARARLIYIZ

 

Peker’in iddialarının ardından Ankara Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulunan ilk isim Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve heyeti oldu. Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunan Özdağ adliye önünde yaptığı açıklamada, “Şimdiden uyarıyoruz, kanunsuz emirler alıp soruşturmayı engellemeye çalışanlar, kulağının üzerine yatanlar olursa bunun hesabını da bağımsız Türk yargısının önünde kısa zaman içerisinde verirler” dedi.

Suç duyurusunun içeriğine dair de konuşan Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suç duyurumuzda ne var? Sarayın atadığı bürokratların güçlerini kullanarak soyduğu şirketler var. Küçük yatırımcıların batan milyonlarca Türk halkından çalınan servet var. Süleymanlar var, Serhatlar var kendileriyle ilgili iddialara cevap verecek adamlar var. Bu iş şarkıcı tutuklamaya benzemez. Abdesten dinden bahsedenler artık Allah’tan korkacak, kuldan utanacak yargıya hesap verecek. Devleti, ‘rüşveti ona verme bana ver, o fazla para verir’ diyenlere teslim etmeyeceğiz. Bu çetelerin defterini dürmede kararlıyız.”