Zafer Bayramı’nın 95’nci yıldönüm coşkusu!

Zafer Bayramı’nın 95’nci yıldönüm coşkusu!
29 Ağustos 2017 10:32

DEĞERLİ OKUYUCULARIMIZ Halkın Habercisi ailesi olarak, Zafer Bayramınız ve Kahraman Türk Silahlı kuvvetler gününüz kutlu, olsun.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

 

Tarihi Zaferlerle dolu Müslüman Türk Milleti, 30 Ağustos Zaferinin 95 cu yıldönümünü kutlamanın heyecan ve coşkunluğunu yeniden yaşıyor. 26 Ağustos sabahı Sakarya kıyılarında şaşkına çevrilen düşman kuvvetler, 30 Ağustos’ta bozguna uğratıldı. Böylece Başkomutanın ”Düşman ordusu Behemehal (Mutlaka) imha olunacaktır.” şeklindeki kesin emri yerine getirilmiş oldu. Eskişehir, Afyonkarahisar hattına, oradan da İzmir’e kaçan düşman Vatanımızı terketmek zorunda kaldı. Türk askerinin, düşmana Vatanımızı terketme zorunda bırakması, bu da Türk Milletinin, daima asker bir millet olduğunu tarih de ki yerini almıştır.

 

 

Türk ulusu, her zaman ve her vesile ile toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumada emsalsiz görev aşkıyla dolu olan ordusuna, güvenerek Zaferlere varmıştır.

 

 

Türk ordusu bir kahramanlar yuvasıdır. 30 Ağustos’ta ki Zafer; Kahraman Türk ordusunun milletiyle bütünleşerek kazandığı eşsiz bir Zaferdir. Şahadet şerbetini içebilmek, o mertebeye erişebilmek, şereflerin en büyüğüdür.

Türk ordusu, milleti için yalnız bir savaş kudreti değil, aynı zamanda bir okul, şaşmaz ve değişmez bir ilerlilik ocağı, Türklük ruh ve karekterinin en sağlam temsilcisidir. Her yönüyle Türklüğün ta kendisidir.

 

 

Türk Milleti için şehitlik ve Gazilik vazgeçilmez bir tutkudur. En zor şartlarda; kendilerini tahrik edip saldıranlara karşı, tarihte benzeri görülmemiş destanlar yazan Müslüman Türk milletinin savaş meydanlarındaki kahramanlığını Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK şöyle anlatıyor:

 
”Karşılıklı siperler arasında mesafemiz 8 metre idi. Yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmadan kamilen şehit düşüyor, ikinciler onların yerine geçiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir itidal ve tevekkülle biliyor musunuz? Şehit olanı görüyor, üç dakikaya kadar şehit olacağını biliyor, en ufak bir fütur bile getirmiyor, sarsılmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur’an-ı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler Kelime-i şahadet getirerek yürüyorlar. Bu, Türk askerindeki imanı ve ruh kuvvetini gösteren şayan-ı hayret ve şayan-ı tebrik bir misaldir.”

 

 

30 Ağustos tarihimizde bir dönüm noktası olmuş, var veya yok olma mücadelesinde, milletimiz var olduğunu dünyaya bir kez daha ispatlamıştır.

30 Ağustos, dahili ve harici ihanet şebekelerinin, ”hasta adam” olarak kabul ettiği milletimizin uyanış ve şahlanışı olmuştur. Zira ecdadımız Yüce Mevlanın:”Gevşemeyin, üzülmeyin. Eğer inanıyorsanız mutlaka üstün geleceksiniz.” müjdesiyle yola çıkmıştı.

 

 

AUSTRALİA-SİLVER ŞEHRİ, BROKİN HİL SAVAŞINDA, İKİ KAHRAMAN TÜRK’ÜN TARİHİ

 

 
Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozma hayalinde olan, başta ekonomik terörün bir kolu olan, RAF terörünü uygulayanlar, İşte Türk askeri ve Milletinde ki, ruh ve iman kuvveti: Ey kendilerini Vatan toprağına adayan aziz şehitlerimiz. Kabirlerinizde rahat uyuyunuz. Bize emanet bıraktığınız bu mübarek topraklara dünya durdukça hain emeller sokulmayacak ve çıkar amaçlı dahili ve harici, ekonomik teröre izin verilmeyecektir.

 

 

Dahili ve harici anaşik-ekonomik terör örgütlerine, Yakın tarihimizden İman, Cesaret ve kahramanlık abidesi iki Kahraman Türk’ün, Avusturalya Brokin Hil savaşında gerçekleştirdiği büyük kahramanlığı hatırlatmak istiyorum:

 

 

”Yıl1914 Avusturaliya’nın Silver şehri Brkin hil: İki isimsiz Kahraman Türk; Vali’nin karşısına çıkıp efendim halifemiz size karşı savaş ilan etmiş, izin verin gidelim Vatanımızda sizinle savaşalım; burada sizin ekmeğinizi yiyoruz. Vali; “ Adabınızla oturun yerinizde, işinize bakın, bizi tehdit mi ediyorsunuz?” der. Bu cevaba karşı isimsiz kahramanlar, ”eh bizden günah gitti.” diyerek ayrılmışlar. Her şeylerini satıp cephanelik edinmişler, Türkiye’ye gemi ile sevk edilmek üzere Anzak’ları limana taşıyan trenin geçeceği bir vadiyi keşfedip barikat kurduktan sonra, elde yapma Osmanlı bayrağını göklerde dalgalandırıp namazlarını kılmışlar, helalleştikten sonra trenin gelip barikatta durmasını beklemişler, tren barikatta durur durmaz hemen ateş etmeye başlamışlar. Bilanço : 200 kişiye yakın ölü, 500’e yakın da yaralı olmuş ve iki isimsiz Kahraman daha sonra Şehit olmuş. Avusturalya ordusu, O bölgede Osmanlı ordusunu aramaya başlamış ve bakmışlar ki, bu işi iki kişi nasıl yapmıştır.

 

 

Vali şehitleri hayretle selamlayıp ayrılmış daha sonra şehitler oldukları yerde defnedilmişler.

 

 

Avusturalya devleti 1995 yılında iki isimsiz Kahraman’ın anıt mezarını yaptırmış, Avusturalya’da ikamet eden ve ruhlarında Vatan kavramı olan tüm Türklerin katılmı ile anıt mezarların açılışı törenine, büyük bir sevinç ve heyecanla katılmıştır.

 

 

NOT: RAF bedeli şartı ile, anarşik-ekonomik terör oluşturan sektörlerleden, ”Gün Dostunu Düşmanını Tanıma Günüdür.” diyen mühendis Başbakan Binali Yıldırım’ın haberi var mı? Eğer haberi yok ise, bu stratejik bir konudur, mutlaka haberi olmalıdır ve acilen bu teröre dur demelidir.

 

 

Bu kutsal toprakları vatanlaştırıp, bizlere miras bırakanlar atalarımızdır.

 
Bu Zafer ; yurdumuzu yakan, yıkan, kundaktaki çocuklarımızı, secdede dedelerimizi ve ninelerimizi ibadetlerini yaparlarken süngü ile şehit eden, bacılarımızın tertemiz namuslarını kirletmeye yeltenen ihanet şebekelerine ve hainlere haddini bildiren bir Zafer’dir.

 

 

NE MUTLU TÜRKÜM, MÜSLÜMANIM DİYENE

 

 

NOT: 30-Ağustos Çarşamba günü, imkanı olanlar şehitliklere akın edip, Vatan şehitlerinin ve atalarının ruhlarına Kur’an-ı Kerim okumasını bilenler Kur’an, bilmeyenler ise bilgileri dahilinde Sureler okuyup Dua etmelidirler.

 

 

Bu dugu ve düşüncelerle Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan Vatan şehitlerimizi ve Cumhuriyetimizin sanisi, Kahraman ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü ve mesai arkadaşlarını rahmet ve minnetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun