Yüreği bedenine sığmayan kadın

Yüreği bedenine sığmayan kadın
14 Ağustos 2012 13:57

Müyesser Yıldız'dan bahsediyorum. Hakkında hiçbir delil olmadan 15 ay boyunca tek başına bir hücrede kalan ama asla boyun eğmeyen Müyesser Yıldız'dan…
 
Müyesser ablanın tahliyesinin üzerinden bir buçuk ay geçti.

DENİZ BİLGEN ÇAKIR H&H YORUM

Biz bu bir buçuk ay boyunca görüşemedik. İkimiz de biliyorduk artık iyi olduğumuzu. Zor günlerde birbirine yakın yürekler kenetlenirler. Bizimki de öyle bir kenetlenmeydi. Mektuplaştık, birbirimize birbirimizi anlattık.

Ama hani çıktı ya artık, hani iyi olduğunu biliyordum ya, hani o da benim iyi olduğumu biliyordu ya, gönüllerimiz rahattı birbirimize karşı. Ha birbirimizi görmeyi çok istedik o ayrı. Fırsat olmamıştı sadece.

""

O yoğundu. 15 aydır yapamadıklarını yapmaya çalışıyordu. Yeni bir kitaba başlamıştı. Ben yoğundum. Bir şekilde bir araya gelememiştik işte.

Ama dün birlikteydik. Oturduk, sohbet ettik. Nasıl mini mini bir kadın, nasıl canlı, nasıl hayat dolu… Sanki küçücük bir kız çocuğu… Ama aynı zamanda kocaman bir anne, şefkat dolu bir abla ve yüreği kocaman bir kadın.

""

Eşi ve oğlu İlim'le  birlikte gelmişti. Dost sohbetiydi. Dost sohbeti olunca sorularımla bölmek istemedim. Sadece keyfini çıkardım. Ama sizinle de paylaşmadan yapamadım.

Bayram sonrası tekrar ama bu defa 'kız kıza' bir araya gelmek için sözleştik. Yani bayram sonrası hem ben, hem de H&H okuyucuları Müyesser Yıldız'a doyacak. Bu arada sohbetten küçük bir ayrıntı.  

Sohbet sırasında bir soru gelir Müyesser Yıldız'a;  
-Kızım daha akıllanmadın mı sen?  
Cevap verir Müyesser abla;  
-Niye akıllanayım? Silivri'den ötesi mi var?    
 
İşte böyle bir kadın Müyesser Yıldız…  
 
Bayram sonrası görüşmek dileğiyle…

[email protected]
twitter.com/denizbcakir


Yazarın Son Yazıları:
Bizim artık bir şehidimiz daha var
Meğer ben 28 Şubatçıymışım…
MHP Erdoğan dedi!