Yüce Divan’a kim gider

Yüce Divan’a kim gider
22 Aralık 2014 08:30

Meclis Soruşturma Komisyonu’nda bugün yapılacak oylama ile yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceğine karar verilecek.

 

 

Çağların IŞIK H&H YORUM

 
Peki ama Yüce Divan’a gönderilecekler mi? Ya da kimler gönderilecek?

 
Erdoğan Bayraktar: Yüce Divan’a gönderilmez.

 
İstifasının ardından NTV ekranlarına çıkıp, yaptığı her şeyi dönemin Başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın bilgisi ve isteği doğrultusunda yaptığını ve onun da istifa etmesi gerektiğini söylemişti.

 
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı; daha çok ranta dayalı imar uygulamaları sebebiyle suçlanmış ve suçlamaların ucu çok daha yukarılara kadar çıkabileceği ve yarınlara dayanak oluşturabileceği göz önüne alındığında, Yüce Divan’a gönderilmeyecektir.

 
Zafer Çağlayan: Yüce Divan’a gönderilebilir.

 
Uzun süre Ekonomi Bakanlığı yapmış olan Zafer Çağlayan, yasadışı altın ticareti yaptığı söylenen işadamı Reza Zarrab’a göz yummakla, rüşvet olarak yarım milyon değerinde saat ve çeşitli kereler yüksek miktarlarda para almakla suçlanıyor.

 
Meclis kürsüsünden saate ait olduğunu iddia ettiği belgenin sahte olduğunun ortaya çıkması, kimsenin savunamadığı ve artık inkar edemediği bu suçlamalardan, Yüce Divan’a gönderilmesi ihtimali ağırlık kazanıyor.

 
Muammer Güler: Yüce Divan’a gönderilebilir.

 
Oğlunun evinden çıkan para sayma makineleri ve milyonlarca dolar ve Euro nakit paranın ve Reza Sarraf ile kurduğu ilişkinin boyutu AKP milletvekillerini de rahatsız ediyor.

 
Bir İçişleri Bakanı’nın yasadışı altın ticareti yaptığı söylenen bir işadamı için “gerekirse önüne yatarım” söylemi AKP için bile kabul edilemez bulunabilir ve Muammer Güler Yüce Divan’a gönderilebilir.

 
Egemen Bağış: Yüce Divan’a gönderilir.

 
Daha çok makyavelist bir felsefeden beslenen ve pragmatik uygulamalardan vazgeçmeyen Sayın Tayyip Erdoğan, ulvi bir amaca hizmet edildiğine inandığı her tavra ne kadar destek veriyor ya da müsamaha gösteriyorsa, bu amacın aksine gelişen hiçbir olaya da o denli müsamahasız olacaktır.

 
Egemen Bağış’ın “bakara-makara” söylemi Sayın Tayyip Erdoğan’ın affedebileceği, ya da müsamaha gösterebileceği bir davranış değildir.

 
Bütün amacına ve inandıklarına temelinden bir saldırı niteliği taşıyan bu söylemin sahibini, affedeceğini sanmak hiç de gerçekçi gelmiyor.

 
Şimdiye kadar ki sessizliği, bu söylemin cezalandırılmayacağı şeklinde yorumlamak, Sayın Tayyip Erdoğan’ı yeterince tanımamak demektir.

 
Egemen Bağış Yüce Divan’a gönderilir.

 

 

Çağların IŞIK Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Seni başkan yaptıracağız
Yarının gülüşleri bugünün gözyaşlarında boğuldu
Dağlıca saldırısının Cizre’yle ilgisi var mı?