‘YSK, Erdoğan’ın başvurusunu reddedince Bahçeli’nin ne yapacağını çok merak ediyorum’

‘YSK, Erdoğan’ın başvurusunu reddedince Bahçeli’nin ne yapacağını çok merak ediyorum’
11 Ağustos 2021 11:11

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında, Anayasa’daki”Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir” hükmüne atıfta bulunarak, “YSK, Erdoğan’ın başvurusunu reddedince Bahçeli’nin ne söyleyeceğini ve ne yapacağını çok merak ediyorum” dedi.

 

Fotoğraf: Reuters

 

 

“Cumhur İttifakı’nın AKP’si de MHP’si de yandaş medyası da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için büyük çaba gösteriyor” diyen Uğuroğlu, şöyle devam etti:

Bir boks maçı düşünün; lisansı olmayan bir boksör ringe çıkartılmaya çalışılıyor, üstüne üstlük rakibini de kendisi seçmek istiyor. Neymiş hakem yandaşmış!.. Niyetleri rakip adayı erken belirletmek ve yıpratmak için aylarca saldırmak… Kılıçdaroğlu da Akşener de Millet İttifakı da diğer muhalefet partileri de buna asla izin vermemeli.

Hatırlatayım; CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu” dedi ve kıyamet koptu.

Birkaç gün sonra Kılıçdaroğlu Millet İttifakı açısından dedi ki; “Aday ol derlerse olurum”

Her parti kendi genel başkanının Cumhurbaşkanı seçilmesini ve iktidar olup ülkeyi yönetmesini ister. MHP hariç ki Devlet Bahçeli’nin belirlediği Cumhurbaşkanı adayı; seçilme hakkına sahip olmayan Erdoğan’dır… YSK, Erdoğan’ın başvurusunu reddedince Bahçeli’nin ne söyleyeceğini ve ne yapacağını çok merak ediyorum.”