YSK: Bizde olan bilgileri olduğu gibi siyasi partilerle paylaşıyoruz

YSK: Bizde olan bilgileri olduğu gibi siyasi partilerle paylaşıyoruz
12 Ağustos 2022 08:43

YSK Başkanı Muammer Akkaya, Türkiye’de seçimlerin sağlıklı yapıldığını söyleyerek, mükerrer oy endişesiyle ilgili “Önemli olan sandık kurulu üyelerinin, müşahitlerin görevlerini titizce yapmasıdır” dedi.

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) elinde olmayan bilgiler bizde var” açıklaması üzerinden tartışmalar devam ederken, YSK Başkanı Muammer Akkaya, seçime katılma hakkı elde edecek partilerden hiçbir şey saklanmadığını, dünyada en güvenilir seçim yapılan ülkeler arasında Türkiye’nin ön sıralarda yer aldığını söyledi.

 
18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarının adrese dayalı olarak seçmen kütüklerinin hazırlandığını belirten YSK Başkanı Muammer Akkaya bu yıl seçim olmadığı için Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden bilgilerin istenmediğini söyledi. Başkan Akkaya, Sözcü’ye yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

 
“Seçim dönemi yaklaştığında bu listeleri zaten isteriz. İki senedir seçim tablosunu açtık. Biz şunu istiyoruz, ‘vatandaş mı, değil mi’. Biz buna göre adrese dayalı olarak ona göre bakıyoruz. Ondan sonra oy kullanma hakkı olmayan, seçmen olamayacakları düşürüyoruz. Bunlar arasında kısıtlılar var, askeri öğrenciler, mahkum ve benzerleri var. Seçmen kütüğünde bu düzenlemeler yoksa 18 yaşını dolduran herkes seçmen olamıyor.”