YouTuberlar İçin En İyi Video Editörler

YouTuberlar İçin En İyi Video Editörler
8 Haziran 2021 21:08

İnternet hızının teknolojik gelişimi ve insanların ilgisi ile birlikte video pazarlama da gelişiyor.

 

 

Kendi videolarınızı yapmak ve daha fazla insanla paylaşmak istiyorsanız, YouTube’a yeni başlayanlar için en iyi video düzenleme yazılımlarını arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

Bu yazıda, YouTube’a yeni başlayanlar için en iyi video düzenleme yazılımlarının bir listesini göreceksiniz. Bu koleksiyonda inanılmaz özelliklere ve basit arayüzlere sahip araçları bir araya getirdik. Bu işe başlamak için herhangi bir kurs satın almanıza veya teknoloji konusunda bilgili bir kişi olmanıza gerek yok.

Artık Youtube’un günde 250 milyon saat video izleyen 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı var. Youtube’un TV’den farklı olarak en iyi yanı, ne tür içeriği emeceğinizi seçebilmenizdir. Giderek daha fazla marka, pazarlama stratejilerine video içeriği ekleniyor. Uzman değilseniz ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, profesyonel yüksek kaliteli video düzenleme yazılımı, içerik stratejinizi her zaman önde tutabilir.

  1. InVideo.io

InVideo, web tabanlı bir video düzenleyicidir, yani tamamen tarayıcınızda çalışır. Kullanımı için web sitesini ziyaret etmeniz yeterlidir.

InVideo ile klip oluşturmak oldukça hızlı ve zahmetsizdir. Kullanıma hazır tonlarca şablon vardır. Efektler, geçişler, açılır metinler – mesajınızı şık bir şekilde iletmek için ihtiyacınız olan her şey bulunmakta. Tek yapmanız gereken yer tutucuları kendi resim ve videolarınızla değiştirmek ve ardından kendi metninizi eklemek.

Video içi şablonlar 16:9, 1:1 ve 9:16 biçimlerinde gelir. Viral bir TikTok’tan bir YouTube videosuna kadar, hikayeler, nasıl yapılır, kolajlar ve reklamlar, kısacası her şeyi yapabilirsiniz.

Kendi içeriğinizi geliştirmek için fazladan çekime ihtiyacınız varsa, InVideo projenize eklemek üzere yüzlerce ve binlerce klip, hareketsiz görüntü ve müzik sağlamak için çeşitli telifsiz kitaplıklara bağlanır. Metne gelince, kesinlikle içinde kaybolmanız için yeterince stil ve yazı tipi var.

Resim1

 

Tamamen tarayıcı tabanlı olduğu için projelerinizi bir cihazdan diğerine taşıma konusunda endişelenmenize gerek yok. Elinizde olan herhangi bir bilgisayar veya tablet ile giriş yaparak çalışmanızı kaldığınız yerden devam ettirebileceksiniz.

Arayüz, büyük ekranlarda çalışmak için optimize edilmiştir – telefonunuzdaki videoları düzenlemek istiyorsanız, hem Android hem de iOS için mevcut olan mükemmel Filmr uygulamasına göz atabilirsiniz. Bir sonraki en iyi videonuzu yaparken aynı hızlı, kolay, eğlenceli ve etkili olma konsepti etrafında çalışır.

InVideo’ya ücretsiz olarak göz atabilir ve filigranları kaldırmak ve tam şablon ve efekt kitaplığının kilidini açmak için premium için kaydolabilirsiniz.

 

 

  1. Shotcut

Windows, OS X ve Linux üzerinde çalışabilen mükemmel bir ücretsiz video düzenleme yazılımıdır. En basit şekliyle video ve ses parçalarını zaman çizelgesine yerleştirebilir ve efektler ve altyazılar uygulayabilirsiniz. Ardından projenizi bir video dosyasına dönüştürebilirsiniz.

Resim2

Geliştiriciler ilk olarak bu uygulamayı Linux kullanıcıları için tasarladılar ve ancak birkaç yıl çalıştıktan sonra Mac ve PC kullanıcıları için sürümler oluşturmaya karar verdiler. Bu yüzden Shotcut arayüzü biraz garip. Bir dosyayı projenize aktarmak için sürüklemek gibi birçok sezgisel özelliği vardır.

 

  1. Adobe Premiere Pro CC

Videoyu kolayca düzenleyebilen, renkleri ayarlayabilen ve sesi işleyebilen popüler bir video editördür. Video düzenleme için benzersiz bir dizi özellik, masaüstü bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda her tür multimedya içeriğinin orijinal biçimde işlenmesine olanak tanır.

 

Resim3

Bu yazılım iOS, macOS ve Windows’da kullanılabilir. Yalnızca Premiere Pro’ya abone olabilir veya Adobe paketinin bir parçası olarak alabilirsiniz. 360 VR ve 4K desteği sunar, bu da onu her tür videoyu düzenlemek için profesyonel bir araç haline getirir. Hem uzmanlar hem de yeni başlayanlar için bu listedeki en eksiksiz araçlardan biridir.

 

  1. Apple iMovie

Zarafet ve sadelik arıyorsanız, iMovie sizin için en iyi seçimdir. Mac OS, iPhone ve iPad için en popüler editörlerden biridir. Müzik, geçişler ve başlıklar içeren sekiz tema, Apple tarafından oluşturulan on video filtresi ve birçok farklı efekt içerir: görüntü içinde görüntü, ağır çekim, bölünmüş ekran ve hız arttırma.

Resim4

Uygulama ayrıca film müzikleri oluşturmak için araçlara sahiptir. iMovie’deki en iyi özelliklerden biri, konunuzu Bali veya Grönland gibi herhangi bir egzotik yere yerleştirmenize olanak tanıyan yeşil ekran özelliğidir.

 

  1. Lightworks

Lightworks, video düzenleme araçları için ücretsiz bir yazılım seçeneğidir. Program Windows, Linux ve macOS üzerinde çalışır. Kamera operatörleri, editörler, ses mühendisleri, blogcular için mükemmel bir platformdur. Reklamcılıkta ve kişisel amaçlarla, ev video arşivleri oluşturmak ve sosyal ağları doldurmak için kullanılabilir.

 

Resim5

Lightworks, düşük bütçeli projeler için mükemmel bir seçenektir. Çekimlerinizi arka planda içe aktarabilir ve oluşturabilir, düzenleme pencerelerini etrafa sürükleyebilir ve çalışma sürecinizi basitleştirmek için özel klavye kısayolları ayarlayabilirsiniz.

  1. Final Cut Pro X

Apple bu video düzenleyiciyi Mac OS’leri için geliştirdi. Arayüz, iMovie’ye çok benzer. Editör çok çeşitli efektlere sahiptir: video, ses, geçişler, başlık efektleri ve ek efektler eklemek mümkündür. YouTube, Facebook ve Vimeo’ya yüklemelerin yanı sıra çok çeşitli video çıkış formatlarını entegre eder.

Resim6

Final Cut Pro 300$’a mal oluyor ki bu çok para gibi görünüyor, ancak bu yazılım birçok harika özellikle dolu. Çekiminize ses ve başlık efekti ekleyebilir, tanımlama için renk kodu, grup videosu ve bunları birlikte hareket ettirmek için başka bir öğe kullanabilirsiniz.

  1. HitFilm Express

Kullanımı ücretsiz bu yazılım, video işleme için bir dizi çekici araca ihtiyaç duyanlar için tasarlanmıştır. Çok sayıda kullanışlı özellik ve birçok yerleşik şablon sunarak video içeriğini zahmetsizce düzenlemenizi sağlar. Bir video oluşturduktan sonra, hızlı bir şekilde yüksek kalitede dışa aktarabilirsiniz.

Resim7

HitFilm, klipleri kolayca kırpmanıza, renkleri ayarlamanıza ve çekimlerinizi herhangi bir video formatına aktarmanıza olanak tanır. Bunun ötesinde, bu ücretsiz araç ayrıca özel video maskeleri oluşturmanıza, yeşil ekran renk anahtarları ayarlamanıza ve bir dizi 3D kompozisyon özelliği ile güçlü çekimler oluşturmanıza olanak tanır.

 

  1. Corel VideoStudio Ultimate

Bu program yeni başlayanlar için bile basit, kapsamlı ve çeşitli video düzenleme araçları sunar. Birden fazla videoyu tek bir düzende birleştirmenize ve hareketli kamera videolarındaki bozulmayı ortadan kaldırmanıza olanak tanıyan video kolaj şablonları gibi birçok video düzenleme özelliğine sahiptir. 360 derecelik videoyu YouTube’a doğrudan dışa aktarma özelliğiyle düzenleyebilirsiniz.

Resim8

Bu güçlü araç, 360 derece VR desteği, hareket takibi, 4k desteği ve Multicam gibi birçok özellikle donatılmıştır. Ayrıca render açısından piyasadaki en hızlı ürünlerden biridir.