Yolculara kapatılan Atatürk Havalimanı’nda ‘ayrıcalıklı’ uçuşlar!

Yolculara kapatılan Atatürk Havalimanı’nda ‘ayrıcalıklı’ uçuşlar!
8 Kasım 2021 11:57

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP’li Mahmut Tanal’ın tarifeli uçuşlara kapatıldıktan sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığı uçaklarına, özel jetlere ev sahipliğini sorduğu Atatürk Havalimanı’na, kapatmadan sonra 90 bin 693 uçuş gerçekleştirildiğini aktardı.

 

Fotoğraf: Reuters

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 7 Nisan 2019 tarihinde tarifeli uçuş trafiğine kapatıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı filosu, özel firmalara ait kargo uçakları, iş jetleri ve özel jetler tarafından kullanılmaya devam eden Atatürk Havalimanı’ndaki ayrıcalıklı iniş ve kalkışları, havalimanı arazisi üzerine kurulan sahra hastanesinin piste verdiği zararı Meclis gündemine taşımıştı.

 

 

KAPATILDIKTAN SONRA 90 BİN UÇUŞ GERÇEKLEŞMİŞ

 

 

Tanal’ın TBMM Başkanlığı aracılığıyla yönelttiği soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı’nın ticari yolcu taşımacılığına kapatıldığı 7 Nisan 2019 tarihinden 30 Eylül 2021 tarihine kadar havalimanına 90 bin 693 adet uçak trafiğinin gerçekleştiğini bildirdi.

 

 

PANDEMİ HASTANESİ ZARAR VERMİYOR SAVUNMASI

 

 

Bakan Karaismailoğlu, devre dışı bırakılan 17/35 pistlerini de kapsayacak şekilde pistlerin güney tarafına inşa edilmiş olan Pandemi Hastanesinin, kullanımda olan 05/23 pistine Annex 14 mania esasları ve Havalimanı Çerçevesindeki Yapılaşma Kriterleri Genelgesine göre mania teşkil etmediğini ve uçuş emniyetine tehlike oluşturmadığını savundu.

Havalimanı personelinin durumuyla ilgili de bilgi veren Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı’nın kapatıldığı tarihten sonra işten çıkarılan herhangi bir personel bulunmadığını, diğer havalimanlarında çalışmalarının sağlandığını belirtti.

 

 

 

BAKAN BİLGİ VERMEKTEN KAÇINDI

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı’ndaki kar-zarar oranı, havalimanını kullanan Cumhurbaşkanlığı uçakları, şahıs ve şirketlere ait özel şirketlere ilişkin ise bilgi vermekten kaçındı.