Yılmaz Özdil’den çarpıcı tespit:  Erdoğan’la Terim birbirine çok benziyor

Yılmaz Özdil’den çarpıcı tespit: Erdoğan’la Terim birbirine çok benziyor
25 Eylül 2013 11:13

CNN Türk ekranlarında yayınlanan, Enver Aysever’in hazırladığı Aykırı Sorular programına konuk olan gazeteci-yazar Yılmaz Özdil, AKP – Medya İlişkisi, Gezi olayları gibi birçok önemli konularda açıklamalarda bulundu.

 

Fatih Terim ve Başbakan Erdoğan’ın birbirlerine karakter olarak çok benzediklerini, kendilerinin de bunu dile getirdiğini belirten Özdil, “Başbakan bir konuşmasında meşgul olmasaydı akil adam yapardım. Demek ki fikir olarak birbirlerine benziyorlar” dedi.

Yılmaz Özdil, Başbakan Erdoğan’ın kendisini Adnan Menderes’e benzettiğini fakat alakası olmadığını belirterek, “Hatta bunun en büyük kanıtı da rahmetli oğlu Aydın Menderes’in Başbakan Erdoğan ile ilgili ağır açıklamaları var. Aynı adı taşıyan torunlarının Tayyip Erdoğan gibi düşündüklerini sanmıyorum” diye konuştu.

AKP’nin kendi geçmişini unuttuğunu vurgulayan Yılmaz Özdil, “Medya’ya rağmen iktidara gelmiş bir parti. Medya ‘bunlardan hiçbir şey olmaz‘ diye yazarken AKP geldi. AKP, şimdi medyayı AKP’leştirmeye çalışarak koltuğunu koruyabileceğini sanıyor. Tam tersine AKP’nin gidişini hızlandıran ya da tarihte AKP’nin kötü bir parti olarak algılanmasını sağlayan temel sebep yalaka gazetecilerdir” dedi.

“Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasını hiç tasvip etmem ama neticede Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’dır. Elbette gereken saygıyı görmelidir” diyen Özdil sözlerine şöyle devam etti:
“Futbol sadece futbol değil. Kayseri’den iki takımımız var. İnşallah beş takımımız olsun da. Abdullah Gül ile beraber Kayseri’de futbol yeteneği mi fışkırması oldu? Örneğin; Rize sporda bir futbol geleneği var. Bugün Rize Spor’un Süper Lige çıkmasında AKP’nin hiç mi etkisi yok? Elbette var. Geçmişteki iktidarlara bakarsak; Süper Lig ve Banka Asya’nın ilk birinci LİG’lerine bakarsan aslında iktidarlarla siklet merkezlerinin nasıl kaydığını, paranın da kimin cebinden kimin cebine geçtiğini görürsün.”

Ayrıca gezi olaylarına değinen Yılmaz Özdil “Selahattin Demirtaş Türk Siyaseti açısından önemli bir kazanımdır fakat Gezi olaylarında gördük ki ırkçı. Gezi olaylarında elbette kendisi de heyecanlanmıştır ve ağaç kesmek istememiştir” ifadelerini kullandı.