‘Yıkımın bağıra çağıra geldiğini itiraf etti ancak anlattıklarını savcılıkta unuttu!’

‘Yıkımın bağıra çağıra geldiğini itiraf etti ancak anlattıklarını savcılıkta unuttu!’
1 Mayıs 2023 09:06

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Kahramanmaraş merkezli depremlerde bir bölümü yıkılan ve bus-par sistemi nedeniyle kesilen elektrik dolayısıyla yoğun bakımda onlarca hastanın öldüğü Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eski başhekimi Prof. Dr. Doğramacı’nın “yıkımın bağıra çağıra geldiğini itiraf ettiği” sözlerini savcılığa verdiği ifadede “unuttuğunu” yazdı.

 

Fotoğraf: Reuters

 

“Ek binanın istinat duvarlarının eğilip bombeleştiğini savunan, Hambolat’ın ‘Burada esnaf var, siyasetçiler var, kapatırsak sıkıntı olur’ dediğini anlatan başhekimden eser yoktu. Ana binadaki bus-bar’ın, bina sulak araziye kurulduğu için sık sık arızalandığını söyleyen sanki o değildi” diyerek sitem eden Saymaz, Doğramacı’nın ifadesinden şu bölümü aktardı:
“Çalıştığım süre zarfında yeni hastaneyle ilgili olarak herhangi bir şikayet duymadım. Hastanenin oldukça eski olması nedeniyle birtakım şikayetler duyardım. İl Sağlık Müdürü ve bakanlık yetkililerine iletirdim. Birkaç defa dilekçe yazdım. Olumsuz durum yaşamadım. Burada çalışan personeller mutlu ve huzurlu şekilde çalışırdı. Hatta merkezde olması sebebiyle tercih edilen bir hastaneydi. Depreme dayanıksız şekilde gördüğüm rapor, edindiğim bilgi ya da aldığım şikayet olmamıştır. Bildiklerim bunlardır.”

“Bir kudretli el, AK Parti’den milletvekili aday adayı olan eski İl Sağlık Müdürü Hambolat hakkındaki yakalama kararını uygulatmıyor. Hambolat’ı kim koruyor? İddia o ki, eczaneler zarar etmesin diye ek binayı taşıtmamıştı. Acaba eczanelerin AK Partili sahipleri mi Hambolat’ın arkasında duruyor? Mustafa Kemal Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Doğramacı ya baskı altına kalarak ya da soruşturulmaktan korkarak, savcılıkta yalan ifade verdi ve suçluları akladı” diye yazan Saymaz, “Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yıkımın örtülmesine ve sorumlularının yakayı kurtarmasına izin vermeyeceğim. Savcılık istediği takdirde Doğramacı ile yaptığımız söyleşinin ses kaydını teslim edeceğim” dedi.

 

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.