Yıkımı böyle savunmuş: Müteahhitlikte ilk yıllarımızdı, statik hesabında yanlışlık oldu

Yıkımı böyle savunmuş: Müteahhitlikte ilk yıllarımızdı, statik hesabında yanlışlık oldu
2 Mart 2023 09:07

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve Eskişehir’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Hatay’daki Rende Sitesi’nin arsa sahibi Arif Sami Rende’nin oğlu Sedat Rende’nin beş yakınını kaybeden Ali Şenak’a “Yıkılan iki blokta da statik hesabında yanlışlık oldu. Müteahhitlikteki ilk yıllarımızdı, fark edemedik” dediği belirtildi.

 

Fotoğraf: AP

 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin en çok yıkıma yol açtığı yerlerden Antakya’da iki bloğu yıkılan Farklı Yaşam Rende sitesi ile ilgili bir iddia ortaya konuldu.

Cumhuriyet’in haberine göre; Farklı Yaşam Rende sitesinde kızını, damadını ve en büyüğü beş yaşında 3 torununu kaybeden Ali Şenak, tutuklanan Rende’nin oğlu Sedat Rende ve müteahhit Fevzi Yılmaz’ın kardeşi Cuma Yılmaz ile yaptığı görüşmeleri anlattı.

Sedat Rende tarafından ilk olarak 27 Şubat’ta arandığını belirten Şenak, “Sedat Rende görüşmemizde bana Rende ailesi olarak bir kusurlarının bulunmadığını tüm sorumluluğun Fevzi Yılmaz’a ait olduğunu söyledi. Yıkılan iki blokta da statik hesabında yanlışlık olduğunu ve kendilerinin müteahhitlikte ilk yılları olduğu için bu hatayı fark edemediklerini iletti” dedi.

Öte yandan Rende grubunun diğer projelerinden Rende Modern evler depremde yıkılırken 12 vatandaş yaşamını yitirdi. Rende Esenpark ise ağır hasarlı durumda.