Yiğit Bulut, Arınç’ı hedef almak isterken Erdoğan’ı eleştirdi!

Yiğit Bulut, Arınç’ı hedef almak isterken Erdoğan’ı eleştirdi!
23 Haziran 2022 09:03

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, Kozmik Oda üzerinden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı hedef almak isterken dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Bulut, paylaşımı kısa sürede sildi.

 

 

13 yıl önce Kozmik Oda’da yapılan aramayı eleştiren Bulut, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

 
“Kozmik Oda’ya girilmesin diye yazım var arşivde duruyor!! Kozmik Oda’ya girilmesin diye yazdım adeta yalvardım!! Bu giriş sonrası kaç kahramanımız deşifre oldu ve şehit edildi! Buna sebep olanlar hala nasıl onur timsali gibi konuşuyor!! TC’nin hesabı kimsede kalmayacak!”

Yiğit Bulut gece 00.57’de yaptığı bu paylaşımı kısa süre sonra ise sildi. Yapılan yorumlarda Bulut’un bu paylaşımıyla Arınç’ı hedef aldığı ifade edildi.

t1r

Kamuoyunda ‘Kozmik Oda’ olarak bilinen Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda 26 Aralık 2009’da 5 savcı tarafından arama yapılmıştı. ‘Kozmik Oda’daki arama talimatını, şimdilerde ‘FETÖ’ davası nedeniyle cezaevinde olan savcı Mustafa Bilgili vermişti. İlk gün arama yapılmasına izin verilmemiş, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, yine dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’la görüşerek, ‘devlet sırlarının ifşa olacağı’ gerekçesiyle arama kararından vazgeçilmesini istemişti. Ancak Erdoğan’ın bu talebe karşı çıkmasının ardından Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama başlatılmıştı.