‘Yetmez ama evetçi’ Cengiz Çandar’a eleştiri değil ‘operasyon’ varmış! ‘Pişman değilim’

‘Yetmez ama evetçi’ Cengiz Çandar’a eleştiri değil ‘operasyon’ varmış! ‘Pişman değilim’
12 Nisan 2023 11:45

Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır’dan milletvekili adayı göstermesiyle gündeme gelen ‘yetmez ama evetçi’ Cengiz Çandar, açıklamalarda bulundu. AKP’ye verdiği destek, FETÖ elebaşı Gülen’e yönelik sözleri, kumpas davalarına dair tutumu nedeniyle eleştirilen Çandar, “Eleştiri yok, operasyon var” diyerek kendini savunurken, “Pişman değilim” ifadelerini kullandı.

 

 

15 Temmuz sonrası İsveç’e yerleşen ‘yetmez ama evetçi’ Cengiz Çandar, Yeşil Sol Parti tarafından milletvekili adayı gösterildi. Bir diğer ‘yetmez ama evetçi’ Hasan Cemal ile birlikte partinin aday listesine girmesi büyük tepki çekti.

Hakkındaki tepki ve eleştirilerin “operasyon” olduğunu iddia eden Çandar kendisine yöneltilen eleştirileri ‘haksız ve gerçek dışı bir kampanya’ olduğunu iddia etti.

Artı Gerçek’e konuşan ‘yetmez ama evetçi’ Çandar, geçmişte takındığı siyasi tutum nedeniyle pişmanlık duyup duymadığına dair soruya ise şöyle yanıt verdi:

 

“Hiçbir insan hatasız değildir, bir sürü hata ve pişmanlıklar yapmıştır ama siyasi çizgi olarak son 30 yılıma bakarsak o günden bugüne şunu yazmasaydım, şunu söylemeseydim dediğim bir pişmanlığım yok. Hepsini neden yaptığımı, niye yaptığımı, nasıl yaptığımın idrakindeyim, biliyorum. Ama ayrıntılarda şu ifade daha iyi olabilirdi dediğim konular olsa da siyasi doğrultuda pişmanlık duyduğum bir konu yok”