"Yeşil'e öldür emrini devlet verdi"

"Yeşil'e öldür emrini devlet verdi"
18 Mayıs 2012 09:40

Mehmet Eymür, Yeşil adlı kontrgerilla elemanı Mahmut Yıldırım’a devletin ‘öldür’ emri verdiğini söyledi.

MİT Kontr-Terör Dairesi eski Başkanı  Mehmet Eymür, A Haber’de yayınlanan ve gazeteci Sevilay Yükselir’in moderatörlüğünü yaptığı Yüzdeyüz Siyaset programına katıldı..

 

Programda, Yeşil kod adlı, Mahmut Yıldırım’a devletin ‘öldür’ emri verdiğini söyleyen Eymür, Yeşil için “Devlet görev vermiş. Şunu öldür demiş, öldürmüştür” dedi.

 

 
 

Yeni Asır Gazetesi Yazarı Hüseyin Kocabıyık ve Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan’ın da katıldığı programda konuşan Eymür, Yeşil için “Devlet görev vermiş. Şunu öldür demiş, öldürmüştür” dedi.

 

 
 
Yeşil gibi Türkiye’de binlerce bilinen ve bilinmeyen kişi olduğunu belirten Eymür şunları söyledi:

 
“Size samimiyetle söyleyeyim Yeşil çok kabiliyetli bir adamdı ve Yeşil gibi binlerce adam var Türkiye’de bilinen veya bilinmeyen. Şimdi yeşil ne yapmış? Devlet görev vermiş şunu öldür demiş öldürmüş. Bizimle çalışırken hiç bir sabıkası yoktu. Mesut Yılmaz saldırısında Lübnan’daydı. Hanefi Avcı gazetecileri çok yönlendirir çok günahı var Hanefi’nin. Ben Mesut Yılmaz’a faillerinin isimlerini de verdim ve affetti. Yeşil’in sağ olduğunu zannetmiyorum. Çünkü ciddi bir araştırma yaptım. Arabasını Bahçelievler’de terk edilmiş olarak bulduk. Tanıyanlara da sorduk herhangi bir sonuca ulaşılamadı.
 
 
 

Ben Yeşil’e asla Abdullah Öcalan’ı öldür demedim. Yeşil öldürdüğü insanları kendi için değil devlet için öldürdü. Kimse devletin üstünde değildir. MİT her türlü insanı devletin gayeleri için kullanır. Yeşil gibi insanların MİT’te yaptıkları kanunlara istinaden yapılan talimatlara uygun çalışmalardı. MİT’te çok gazeteci olduğu muhakkak. Benim dönemimde de çalışanlar oldu tabi” dedi.