‘Yeşile düşman zihniyet bu kez başaramayacak’

‘Yeşile düşman zihniyet bu kez başaramayacak’
1 Temmuz 2022 14:20

Çekmeköy Belediyesi’nin deprem toplanma alanı olan parkı yapılaşmaya açmasına karşı mahallelinin mücadelesi sürüyor. Belediye önüne giden yurttaşlar “Yeşile düşman zihniyet bu kez başaramayacak” dedi.

 

 

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre İstanbul Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan ilçenin en büyük ikinci park alanı için yapılaşma ısrarı devam ediyor. Parkın yapılaşmaya açılmasını engellemek için dün Çekmeköy Belediyesi önüne giden yurttaşlar, burada yaptıkları açıklamada, “Tüm Çekmeköy halkını ve İstanbulluları parkımızı, yaşam alanımızı korumaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu. Tüm itirazlara rağmen parkta iş makineleri çalışmaya devam ederken belediye önünde toplanan yurttaşlar, semt pazarı kurulmak istenen alanın deprem toplanma alanı olduğuna dikkat çekti. Projeye ilişkin tüm itirazlarını belediyeye ilettiklerinin altını çize yurttaşlar tüm itirazlarının sonuçsuz kaldığını belirtti. İstanbul’da gerçekleşmesi beklenen olası depreme karşı toplanacak başka bir alanları olmadığını kaydeden yurttaşlar, “Belediye bu alandan 3 milyon hibe alabilmek için burayı Ekşioğlu‘na peşkeş çekti” iddiasında bulundu.

“Bu aşağılık, yeşile düşman zihniyet bu kez başaramayacak” ifadelerine yerilen açıklamada, “Parkımızı vermeyeceğiz ve o kazdıklarını yeniden yapacaklar. Usulsüz işlemlerinin de bedelini hukuki olarak ayrıca ödeyecekler” denildi.

 

 

TEK YEŞİL ALAN

 

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bir gün ilahi tesadüf eseri parkımızın ve daha da önemlisi deprem toplanma alanımızın talana açılacağını öğrendik. o günden sonra asla işin peşini bırakmadık ve itiraz dilekçemizi hazırlayarak imzaları toplayıp belediyeye şikâyet olarak ilettik. Belediyeye gittik, itirazlarımızı söyledik, ‘yeşilimizi kaybetmek istemiyoruz’ dedik. Hiç utanmadan sosyal medya paylaşımı yapıp ‘destekleri için teşekkür ederiz’ yazdılar. Meclis toplantısına gittik şov yapmakla suçlandık. Burası civar mahallelerin arasındaki tek aktif yeşil alan. Biz arkamıza kanunları alarak hukukun üstünlüğüne de güvenerek, buradaki hukuksuzluğa göz yummayacağız. Bu aşağılık, yeşile düşman zihniyet bu kez başaramayacak. Parkımızı vermeyeceğiz ve o kazdıklarını yeniden yapacaklar. Usulsüz işlemlerinin de bedelini hukuki olarak ayrıca ödeyecekler.”

 

NE OLMUŞTU?

 

 

Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan parka salı günü AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin iş makineleri girdi. Mahalle sakinlerinin direnişi sonucu yıkım durduruldu, parkı bariyerlerle çevirerek kapatan inşaat firması bariyerleri kaldırdı. 8 Haziran Çarşamba günü ise belediye sabah saat 05.00’te parka baskın düzenledi, iş makinelerini tekrar alana soktu. BirGün’e açıklamada bulunan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, park alanında inşaatın devam edeceğini ve iş makinelerini çekmeyeceğini belirterek kapalı pazar yeri yapılacağını açıklamıştı. Park aynı zamanda ilçenin en büyük ikinci parkı ve deprem toplanma alanı.