Yeni Tarım ve Orman Bakanı hakkında soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı!

Yeni Tarım ve Orman Bakanı hakkında soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı!
4 Haziran 2023 11:19

Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan İbrahim Yumaklı’nın geçmişte yöneticisi olduğu kurum hakkında gübrede “kartelleşme” soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı.

 

 

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte açıklanması merakla beklenen yeni kabine dün akşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan’ın yeni kabinesinde Rekabet Kurumu’nun gübrede kartelleşme soruşturması yürüttüğü İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı.

Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre; iş insanı Mehmet Koç’un başkanlığını yaptığı Girişimci İşadamları Vakfı’nın sekreterliğini yaparken 2016 yılında Gübretaş Genel Müdürlüğüne vekaleten daha sonra asaleten atanan İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz yıl Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aydın ile yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığına kaydırılmıştı.

 

 

Kartelleşme soruşturmasının sonucu açıklanmadan bakan yapıldı
Rekabet Kurumu, gübrede kartelleşmeden dolayı aralarında Gübretaş’ın da bulunduğu 7 gübre firması ile ilgi 2021 yılında soruşturma başlatmıştı. Geçtiğimiz Şubat-Mart aylarında açıklanması beklenen soruşturma sonuçları, yaşanan deprem felaketinden dolayı ertelenirken, gübrede kartelleşme soruşturması Tarım ve Orman Bakanı yapılan İbrahim Yumaklı’yı da yakından ilgilendiriyor.

Rekabet Kurumu’nun, gübrede kartelleşme soruşturması, İbrahim Yumaklı’nın Genel Müdürlük yaptığı dönemi kapsamasından dolayı, Gübretaş’a kartelleşmeden dolayı ceza kesilmesi durumunda Yumaklı’nın Bakanlığı da ciddi anlamda sorgulanacak. Rekabet Kurumu’nun soruşturma devam ederken İbrahim Yumaklı’nın Bakan Yardımcısı yapılması bile etik bulunmazken, şimdi de Bakan olarak atanması dikkat çekti.