"Yedinci Gün" 25 Ağustos'ta çıkıyor

"Yedinci Gün" 25 Ağustos'ta çıkıyor
22 Ağustos 2012 16:50

Daha önce eylül başında raflarda olacağı açıklanan İhsan Oktay Anar’ın yeni romanı “Yedinci Gün”ün dağıtımı öne çekildi. Kitap 25 Ağustos’ta tüm kitapçılarda olacak.

 Türk edebiyatının usta kalemlerinden İhsan Oktay Anar, yeni romanı “Yedinci Gün” ile 5 yıl aradan sonra tekrar okurlarıyla buluşacak.

Eylül başında raflarda olacağı açıklanan kitabın dağıtımı öne çekildi.

İletişim Yayınları, Twitter hesabından yaptığı duyuruda, “Yedinci Gün”ün 25 Ağustos Cumartesi günü tüm kitapçılarda olacağını açıkladı.

“Yedinci Gün”de Anar, insanın en ilkel ve en asil yanını incelikle ele alıyor ve düşle gerçeğin birbirine dönüştüğü bir hikayeyle kendi zamanını ustalıkla yaratmayı başarıyor.

Okurlar, Yedinci Gün’de bilinen zamanların bilinmeyen anlarına İhsan Oktay Anar’ın zengin kalemi ve eşsiz düş gücüyle yolculuğa davet ediliyor.

Arka kapaktan:

“Çizgilerin kürelere, zamanın sonsuzluğa, sonsuzlukların da hayallere dönüştüğü bir hikayedir bu. Sıradan insanların sıra dışlığı, bilinen hikayelerin düşlere dönüşümü, zaafların asilleşmesi, erdemlerin ardındaki günahkarlık tüm içtenliğiyle akacak zihinlere. İnsan olmanın en zayıf ve en yüce yanları, bir hikayenin dokunuşuyla bir kez daha bilinebilir olacak.

İhsan Oktay Anar, bu yeni düşüyle sizleri bir kez daha şaşırtacak. Çizgilerde değil kürelerde gezinecek, bilinen zamanların bilinmeyen anlarına yolculuk edeceksiniz. Alışık olmadığınız bu dünyanın kapısından girdiğinizde aşinalık hissedecek, sadeliğin ihtişamına teslim olmanın rahatlığıyla kendinizi akışta yolculuk ederken bulacaksınız.”

İhsan Oktay Anar kimdir?

Yozgat’ta 1960 yılında dünyaya gelen Anar, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra lisans, master ve doktora öğrenimini Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde yaptı.

Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan Anar’ın ilk öyküsü “Kafirler İçin Apologya” 1985 yılında yayımlandı.

Anar’ın ilk romanı “Puslu Kıtalar Atlası”, Hulki Aktunç’un önsözüyle okurla buluştu.

“Kitab-ül Hiyel: Eski Zaman Mucitlerinin İnanılmaz Hayat Öyküleri”, “Efrasiyab’ın Hikayeleri”, “Amat” ve “Suskunlar” isimli eserleri de bulunan Anar, Edebiyatçılar Derneği ve PEN Yazarlar Derneği üyesi.