Yavru caretta carettalar denizle buluşuyor

Yavru caretta carettalar denizle buluşuyor
14 Ağustos 2013 14:40

Antalya’nın Finike İlçesi’ndeki Doğa Koruma Milli Parklar Sahası’nda kuluçka dönemini tamamlayan yavru caretta carettalar, denizle buluşmaya devam ediyor.

 

Demre, Kumluca, Mavikent, Finike, Olympos ve Çıralı’nın bir kısmının dahil olduğu sahillerde yaklaşık 20 üreme alanı bulunduğu bilgisini veren Finike Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Emre Mutlu, caretta caretta yuvalarında kuluçka dönemini tamamlayan yavruların denize ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

Emre Mutlu, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün, 2007 yılında gerçekleştirdiği Deniz Kaplumbağası ve Nil Kaplumbağası popülasyonlarının araştırılması ile korunmasına yönelik sürdürdüğü çalışmalardan elde edilen verilere göre, Finike Doğa Koruma Milli Parklar Sahası’nda yaklaşık 875 yuva saptandığını söyledi.

Mayıs ayında başlayan çiftleşme döneminin ardından kuluçka döneminde yuvaların korunmasına yönelik önlemler aldıklarını anlatan Mutlu, vatandaşların da caretta caretta yuvaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini anımsattı. Bazı vatandaşların yuvalarla oynadığını, ışıkların zarar verdiğini ve köpeklerin yuvaları eşelediğini belirten Mutlu, “Deniz kaplumbağaları neslinin devam ettirilmesi için sorumlu davranılması gerekiyor” dedi.

 

11 33 44 55