Yavaş: Yolsuzluk dosyalarını savcılığa verdik, 15 Mayıs’ı bekliyoruz!

Yavaş: Yolsuzluk dosyalarını savcılığa verdik, 15 Mayıs’ı bekliyoruz!
8 Mayıs 2023 18:26

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; Adana Mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi.

 

 

Adana’da düzenlenen mitinge ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eşi Nursel Yavaş ile birlikte çıktı.

 

Yavaş mitingde şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Bir sürü iftira atıldı. Neden yapıyorlar. 25 yıldır başka bir yönetim görmemiş, batırdıkları paraları kapatmak için, bir başkasının daha iyi yöneteceğini kimsenin görmesini istemiyorlar. İnsanları kutuplaştırıyorlar. Kendilerini muhafazakar gösteriyorlar. İnsanların gözü kul hakkını görmüyor kutuplaştırılınca. 50 defa söyledik, hesap verirken hangi partilisin diye sormayacaklar, kul hakkı yedin mi diye soracaklar dedik. Maalesef dini motifler ortaya çıkınca başka bir şey görmüyor, sağır oluyor.

Borçları ödedik, bir sürü iş yaptık. Yolsuzluk dosyalarını savcılığa verdik. 15 Mayıs’ı bekliyoruz. Koskoca Ankara’da televizyon ve futbol takımı almış, herkes izlemiş. Ankara halkı şimdi gördü, boşa batırılan parkı gördü. Ankaralılar’ın parasını sağa sola harcadılar, çılgın proje dediler. Türkiye’de aynısı yok mu? İktidar bunların önünü kapatmak için alnı secdeye gelenleri mi seçeceksiniz diyor. Kul hakkı yiyenleri seçmeyeceğiz diyoruz. Siz parti kurup siyasete girerken bizim derdimiz insanlar dediniz. Bir lokma hırkaya talibiz dediler. Vakıflar kuldular yardım yapmak için sonra yardım topladılar bu vakıflar. 20 yıl önce nerede oturuyorlardı şimdi neredeler. İş başına gelirken insanlara cennet vaat ettiler şu anda cehennemi yaşatıyorlar. Açlık var diyorsunuz azarlıyorlar, gençlere kızıyorlar.

Elbette herkes farklı düşünecek. Millet İttifakı belediyeleri olarak iş başına geldiğimizde bizlere oy vermeyenlere eşit davranarak gönlümüzü açarak nasıl kazanıyorsak, Cumhur İttifakı seçmenlerinin de oyuna talip olacağız. Bunların muhafazakarlıkları da milliyetçilikleri de mevsimlik, seçimlik. İyi bir Müslüman’ın ağzından bal damlar, kötü konuşmaz, iftira atmaz, yalan söylemez; maşallah hepsi de var sizde.

Yapacaklarımız ortada. Ekonomik olarak hükümetin yapabileceği hiçbir şey kalmadı. Millet İttifakı’nın içinde Şampiyonlar Ligi gibi kadrolar var. Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı seçiyoruz, ama birinci turda seçiyoruz, söz mü?”