Yavaş: Seçim mi yapıyoruz, savaşa mı hazırlanıyoruz!

Yavaş: Seçim mi yapıyoruz, savaşa mı hazırlanıyoruz!
6 Mayıs 2023 18:23

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’ne 8 gün kala, Millet İttifakı İstanbul’un Maltepe ilçesinde miting düzenledi.

 

Karamollaoğlu’ndan sonra kürsüye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı.

 

Yavaş, açıklamasında, “Seçime gidiyoruz ama nasıl bir seçim anlamadık. İktidar tankları tüfekleri gösteriyor, gemileri gösteriyor. Seçim mi yapıyoruz, savaşa mı hazırlanıyor belli değil!” dedi.

 

Mansur Yavaş, şöyle devam etti:

 

“Bu kalabalıklar bir şey söylüyor. 14 Mayıs’ta değişimin müjdesini veriyor. 21 yıllık iktidar tankları tüfekleri gösteriyor, gemileri gösteriyor. Seçim mi yapıyoruz savaş mı belli değil. Diyoruz ki gurur kaynağımız ama 14 Mayıs’tan sonra kiracı ev sahibi, pahalılık, enflasyon, uyuşturucu, mülteci… Bu sorunlarla karşı karşıya kalacak. Ama bunların konuşulmasını istemiyor. Birazcık milliyetçilik sosu, muhafazakarlık sosu. İnsanlar bununla uğraşsın istiyorlar. Ankara’da neler söylediler. İstanbul’da da gördük. 25 yıldır İstanbul’da neler yapamadıklarını nasıl katlettiklerinin konuşulmasını engellemek için ikinci seçimde İstanbul düşerse Kudüs, Mekke düşer dediler. İstanbul düştü ama her şey çok güzel oldu.

İftiralar atıyorlar kulak asmıyoruz. Ankara’da da aynısı. 15 Mayıs’ı bekliyoruz. 9 milyarlık yolsuzluk dosyası, AnkaPark dosyası hala savcılıkta bekliyor. Türkiye’nin her yerinde bunların konuşulmasını istemiyorlar. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra hukukun üstünlüğü de yerini bulacak, herkese adil işleyecek.”