Yavaş: Bu ülkenin bekasını tehlikeye sokan bu iktidardır!

Yavaş: Bu ülkenin bekasını tehlikeye sokan bu iktidardır!
9 Mayıs 2023 18:02

Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen miting saat 17:45’te başladı. Miting için gelen vatandaşlara ilk olarak Mansur Yavaş seslendi.

 

 

Yavaş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

“Sürekli miting yaptığımız için sesimiz kısılmaya başladı ama inşallah cumartesiye kadar yetecek, pazartesiden sonra daha gür çıkacak. Yıllardır demokraside iktidarlar bu şekilde değişiyor. Vatandaşlar ya mevcut iktidarın devamına karar veriyor veya değiştiriyor ve sonuca herkes uyuyor. Ertesi gün herkes gerçek dünyayla karşı karşıya kalıyor.

İktidarı aldıktan sonra oy vermeyenleri de yaptığımız hizmetlerle bize oy vermediklerine pişman ederiz. Keşke verseydik dedirtiriz. Demokrasi böyle bir şey. Ne demek illet zillet vatan haini. Bunlar kimsenin ağzına yakışan bir şey değil. Ne hakkınız var birbirimize düşman etmeye.
Gençler azarlanıyor, halk azarlanıyor. Hiçbir zaman kendi suçları olmuyor. Ya dış güçler yapıyor ya başka bir şey. Halkım sizden özür diliyoruz, yanlış yaptık dediklerini duydunuz mu? Güvenlik kalmamış, uyuşturucu 10 yaşına düşmüş bir türlü önünü alamıyorlar. Bakmayın bu sene yurt bulduk dediklerine, yurt falan bulamaz bunlar.

Sanki babasının malını verdiler. Bizim aldığımız vergilerle veriyorsunuz. Lüks hayat sadece sizin hakkınız mı? Gençlerin itiraz etmek hakkıdır. 20 yıl önceki yaşantılarıyla şimdiki yaşantılarını kıyaslasın o insanlar. Bu ülkenin bekasını tehlikeye sokan bu iktidardır.”