Yatağan yine zehir soludu!

Yatağan yine zehir soludu!
19 Eylül 2013 12:20

Yatağan Termik Santrali, bugün sabah saatlerinden itibaren yine zehir saçmaya başladı.

 

Santraldeki kazan bakımı sırasında meydana gelen arıza nedeniyle bacalardan çıkan siyah duman, Yatağan’ın üzerine kabus gibi çöktü. Kirlilik tepkilere neden olurken, santrallerin özeleştirilmesinin gündemde olduğu bir dönemde sık sık yaşanan arızaların, sürecin hızlandırılmasına yönelik olduğu iddia edildi.

 

49a4c6d1878952253bba2fd5bf573813

 

Muğla, Yatağan Termik Santrali’nin 3’ncü ünitesinde bu sabah saat 08.00 sıralarında meydana gelen arıza nedeniyle, bacadan siyah kül bulutları yükselmeye başladı. Santralin bacasından çıkan dumanlar kabus gibi ilçenin üzerine çöktü. Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı Çevre Timleri santrale gelip, tutanak tuttu. Önceki gün de 2’nci ünitedeki arıza nedeniyle fabrikanın bacalarında çıkan simsiyah dumanlar nedeniyle ilçe zehir solumuştu. Termik santrallerinin özelleştrilmesinin günemde olduğu bir dönemde, üç gün içinde meydana gelen iki arıza nedeniyle oluşan kirlilik tepkilere neden oldu. Yatağan’da market işleten Yaşar Topal (41), santraldeki arızaların özelleştirme sürecinin hızlandırılmasına yönelik olduğunu iddia etti.

 

ARIZA NEDENİYLE ARITMA TESİSİ DEVRE DIŞI KALMIŞ

 

Yatağan Termik Santrali yetkilileri, 3’ncü ünitede sabah saatlerinde meydana gelen arıza nedeniyle elektro filtrelerin ve bacagazı arıtma tesisinin devre dışı kaldığını belirterek şöyle dedi:

 

“Arıza nedeniyle kısa süreli bir kirlilik yaşandı. Ancak arızayı gidererek üniteyi yeniden devreye aldık. Şimdi de elektro filtreleri devreye alabilmemiz için fuel oil ile ateşleme yaptığımızdan dolayı bir müddet daha bu görüntü yaşanacak. Öğlene doğru durum normale döner.”