Yaşasın TGB’nin kağnıları

Yaşasın TGB’nin kağnıları
28 Ekim 2012 20:09

Abdullah Gül, sadece sağcıların Cumhurbaşkanı olduğunu ispatladı. Anayasa’ya göre tarafsız olması gereken ve anayasaya bağlı kalacağına yemin eden Gül, yeminine sadık kalmadı.


Av.Cemil CAN H&H YORUM

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Meclis’te grubu bulunmayan partiler arasında “ayrıma” giderek,  29 Ekim’de vereceği resepsiyona sadece Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi’ni çağırırken, DSP, İP, ÖDP ve TKP gibi sol görüşlü partileri davet etmedi!..
 
İki kişiden biri şaşkın, diğeri “Öyle kazana böyle lahana” diyor!..


 
Van’daki depremde yıkılan okulların yerlerine yenileri yapılırken, bu okulların çoğunun adları da değiştirildi. Erciş’te Atatürk İlköğretim Okulu’nun yerine yaptırılan okula,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Hanımın adı verildi. (1)Atatürk adının kaldırılması ve yerine Tayyip Erdoğan’ın annesi olmaktan başka hiç bir özelliği olmayan Tenzile Hanımın adının verilmesi iki kişiden birinde ikinci şaşkınlığı yaratmış!..
 
İki kişiden diğeri “Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir” demiş!..
 
Aydınlık Gazetesi’nin Pazar günü  attığı:”93 YIL SONRA DA AYNI KARARLILIK” başlığı altındaki 29 Mayıs 1919 tarihli Kurtuluş Savaşı Gazetesi”nin ön yüzündeki haber, iki kişiden birinin suratına ağır bir şamar gibi indi!..  Milliyet Gazetesi  logosu altında “KALK UYAN YOKSA ARDI HİCRANDIR” uyarısı iki kişiden birini tam olarak uyandıramadı ama “İstanbul hükümeti, mitingleri yasakladı. Mustafa Kemal’in : ‘Mitingler devam edecek’ şeklindeki sözleri etkili bir çağrışım yaptı! 93 yıl önce Damat Ferit, Yunan işgaline karşı mitingleri yasaklayarak, halkın haklı ve meşru tepkisini dizginlemek istemişti. Bugün aynı görevi Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli yerine getiriyor!”..  
 
Ne garip değil mi?..
 
İki kişiden diğeri, “Tarih tekerrür etmez ama bu kadar da benzerlik olmaz” diyor!.. İki kişiden birinin ise başı yine önünde, “savunma” hazırlıyor!.. Hata yaptığını kabul et be adam!Ne olur sanki! Yakında hatanı düzeltme imkanı da gelecek önüne, o zaman gereğini yaparsın!.. “Zararın neresinden dönersen kardır” diyen iki kişiden diğeri, ekliyor: “En büyük hatayı yap ama en küçük hatayı savunma!..”  
 
ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı, Suriye ve PKK gündemiyle, planlama çalışmaları kapsamında Türkiye’ye asker gönderdiklerini açıklamış. Genelkurmay Başkanlığı’mız tarafından yapılan açıklamada:Türkiye’de İncirlik’tekiler, Malatya Kürecik’tekiler ve Amerikan Savunma İşbirliği Ofisi (ODC) kapsamında görev yapanlar dışında ek olarak  ABD askeri bulunmadığı belirtmiş… Bu iki açıklama ABD Büyükelçisi Ricciardone’nin,  PKK ile mücadele için Ankara’ya örnek olarak Bin Ladin’i yakalarken kullandıkları yöntemini önermesi haberi ile birlikte değerlendirildiğinde; sanki ABD askerlerinin Türkiye’ye gelme sebebi PKK ile mücadele etmekmiş izlenimini veriyor.  İki kişiden biri, nedense askeri operasyonlarda bile komutanın ABD’ye geçtiğine inanmak istemiyor!..  
 
İki kişiden diğeri: Biraz daha bekleyelim gerçeği çıplak gözle göreceğiz. ABD hiç bir zaman PKK’ya karşı operasyon yapmayacağı gibi, TSK’nın Kandil’e gitmesine de izin vermeyecektir!..  Zira PKK, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi için alet çantasına koyduğu bir vazgeçilmezidir. “Halep oradaysa arşın buradadır!..”(3) diyor!..    
 
Zaten ABD’li yazar Webster Griffin Tarpley, ABD’nin aylarca Suriye’li teröristlere silah gönderdiğini, silahların da “İncirlik Üssü üzerinden” geldiğini belirtmiş…(4) Bu açıklama karşısında bizim Genelkurmay keşke susmayı tercih etseymiş!..
 
Dilerseniz bu hafta sözü fazla uzatmayalım. Gelin düşelim  TGB’nin peşine ve Pazartesi erkenden  Birinci Meclis’in önünde yerimizi alalım. Safları biraz daha sıklaştıralım…  Böyle gidersek bir sefer daha kağnılarımız düşmanın kamyonlarını yenecek!..
 
Biz bize yakışanı yapalım!..
 
Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe’si ile “Bursa Nutku”nu  tam ve doğru olarak anlayıp, yaşama geçiren ve her biri birer Atatürk gibi davranan TGB’li gençleri bu vesileyle bir kez daha kutluyorum!..
 
Umarım bizim gençlik kolları da  TGB’lileri örnek alırlar ve en kısa süre içerisinde Türk ulusuna karşı görevlerini yapmak üzere harekete geçerler!..
 
YAŞASIN CUMHURİYET!..
YAŞASIN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE!..
YAŞASIN TGB’NİN KAĞNILARI!..
 

 
 
DİPNOTLAR:
(1) http://www.cnnturk.com/2012/guncel/10/16/ataturk.okulunun.ismi.tenzile.erdogan.oldu/680859.0/index.html
(2) http://www.aksam.com.tr/pkkya-karsi-bin-ladin-konsepti–144751h.html
(3) http://www.fikrabul.com/fikrabul/no/3223/halep-oradaysa-arsin-burada-.htm
(4) http://haber.sol.org.tr/dunyadan/turkiye-suriye-sinirinda-trafik-polisi-gibi-calisan-cia-ajanlari-var-haberi-61522


Yazarın Son Yazıları:
‘Bağımsızlık’ mı ‘hırsızlık’ mı?!..
Devletin ‘özel’i olmaz!..
‘Cesaret ödülü’nün bedeli!..