'YAŞ' öncesi Hasdal'a gizli ziyaret

'YAŞ' öncesi Hasdal'a gizli ziyaret
6 Temmuz 2012 09:39

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, Yüksek Askeri Şura öncesinde terfi sırasındaki 39 general ve amirali, tutuklu bulundukları Hasdal Cezaevi’nde ziyaret ettiği öne sürüldü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in göreve geldikten sonra ikinci kez Hasdal Cezaevi’ne ziyarette bulunduğu iddia edildi.

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, köşesinde kaleme aldığı yazıda, Necdet Özel’in son ziyaretini Nisan ayında gerçekleştirdiğini ifade etti.

Gazeteci Çelik, Org. Özel’in yanında Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman’ın olduğunu belirtti. Murat Çelik, görüşmenin ardından Genelkurmay Başkanı’nın 1 Mayıs’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la üç saatten fazla süren görüşme yaptığına da dikkat çekti.

Yazıda, Özel’in ilk ziyaretteki açıklamasına da yer verildi: “Tutuklu TSK personeli, aynı ortak kaderi paylaştığımız silah arkadaşlarımdır. Ziyaretimin amacı insanidir. Ziyaretimize başka anlamlar yüklemek yanlıştır. TSK hukukun üstünlüğüne her zaman önem vermektedir, bu safhada başka bir değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum.”

Aralarında, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da bulunduğu general ve amirallerden bir bölümünün geleceği, yaklaşık bir ay sonra Ağustos başında toplanacak Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) belirlenecek.

GENELKURMAY YALANLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in Hasdal Cezaevi’ne gizli bir ziyaret yaptığı yönündeki iddiaları yalanladı.

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi.
06 Temmuz 2012 tarihli Vatan Gazetesinde; Sayın Genelkurmay Başkanı ile ilgili olarak, “Hasdal’a Gizli Ziyaret” başlığıyla verilen haber asılsızdır.

Sayın Genelkurmay Başkanı; yasaların kendisine yüklediği sorumluluk ve vefa duygusunun gereği olarak, göreve başlamasını müteakip, 31 Ekim 2011’de Hasdal’daki silah arkadaşlarını ziyaret etmiş, ancak ikinci bir ziyaret olmamıştır.

Haberin, Sayın Başbakan ile yapılan görüşme ve Yüksek Askerî Şura’nın Ağustos ayı olağan toplantısıyla ilişkilendirilmesi doğru ve dürüst habercilik ilkesi ile bağdaşmamaktadır.