Yarış atı izleyicilerin arasına daldı: 3 yaralı

Yarış atı izleyicilerin arasına daldı: 3 yaralı
23 Eylül 2013 07:30

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde Abhazya Cumhuriyeti’nin 20. nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şenlikler sırasında yapılan at yarışında iki at çarpışınca biniciler yere düştü.

 

Pisten çıkan atlardan biri önce tribünlerdeki izleycilerin arasına dalınca 3 seyirci yaraladı. kontrolden çıkan at daha sonra 4 araca da hasar verdi.

 

Akyazı ilçesi Akbalık Köyü’nde düzenlenen şenlikler piknik havasında başladı. Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen Abhaz kökenliler Akbalık Köyü’ne şenlikleri izlerken, daha sonra at yarışları başlatı. Yarış sırasında pisteki atlarlarda ikisi birbirleriyle çarpıştı. Binicileri üzerinden düşen atlardan biri daha sonra seyircilerin bulunduğu yere daldı. Olayda binicilerden Adem Toprakçı, seyircilerden Recep Aykut ve Nail Kayhan yaralandı.

 

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde bulunan görevli 112 Sağlık personelince yapıldı. Yaralılar daha sonra olay yerine gelen ambulanslarla Akyazı İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Yaşanan panik nedeniyle hafif yaralanan ve şoka giren bazı vatandaşlar ise ayakta tedavi edildiler. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken atın çarptığı araçlara tutanak tutuldu.