Yarbaydan eylemcilere bariyer ricası

Yarbaydan eylemcilere bariyer ricası
5 Ağustos 2013 11:55

Ergenekon duruşmasını izlemek için Kınalı TEM gişelerine gelen yaklaşık 50 kişilik grup, bariyerlere vurarak içeri girmek isteyince, jandarma görevlisi Yarbay ‘Rica ediyoruz, sizi geriye alalım. Biz size gidin demiyoruz ama bariyerlere dokunmayınız’ diye megafonla anons yaptı.

Beş yıldır süren Ergenekon davasında karar verilmesi beklenen duruşma önce bariyerlerle kapatılan TEM Kınalı gişeleri zaman zaman otobüslerle gelen eylemlerle jandarma arasında kısa süreli tartışlara neden oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli ve Balıkesir Şubesi üyesi yaklaşık 100 kişilik grup otobüslerle bariyerler önüne gelerek sloganlar attı. Bariyerlere vurarak açılmasını isteyen grup ile jandarma görevlisi yarbay arasında sözlü tartışma yaşandı. Yarbay, megafonla eylemcilere seslenerek sadece bariyerlere dokunmamalarını istedi ve şu anonsu yaptı:

“Sevgili vatandaşlarımız lütfen sakin olalım. Buradan ayrılmayın ama bariyerlere lütfen dokunmayın. Rica ediyoruz, sizi geriye alalım. Biz size gidin demiyoruz ama bariyerlere dokunmayınız”

Grup bir süre daha slogan attıktan sonra geldikleri otobüsle geri döndü. Bazı eylemcilerin bariyerler önündeki bekleyişi sürüyor.


jandarmarica ile  dm_51d0058ec48a9