Yandaşa yeni çift maaş imkânı!

Yandaşa yeni çift maaş imkânı!
1 Kasım 2021 12:07

TBMM’de bu hafta 2022 Yılı Bütçe Teklifi kapsamında önemli bakanlıkların bütçeleri masaya yatırılacak. Meclis Genel Kurulu’nda iktidarın tartışmalı kanun teklifi olan ‘çift maaşı’ öngören teklif de ele alınacak.

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan 2022 Yılı Bütçe Teklifi, bu hafta da Meclis’in en önemli gündem maddesi olacak. TBMM Genel Kurulu’nda da iktidarın tartışmalı kanun teklifi görüşülecek.

2022 Yılı Bütçe Teklifi’nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri sürüyor. Geçen hafta başlayan kurumlar bütçesi kapsamında bu hafta önemli bakanlıkların bütçeleri görüşülecek. Bütçe toplantılarına bakanlar da katılacak, milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.

 

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yeni yıl bütçesi görüşülecek. Ayrıca EPDK, Nükleer Düzenleme Kurumu, MTA, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu da bütçe görüşmeleri kapsamında gündeme gelecek. Komisyonun yarınki gündeminde ise Milli Eğitim Bakanlığı yer alacak. YÖK, ÖSYM, üniversiteler ve Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun bütçeleri de aynı gün görüşülecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çarşamba günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ve bağlı idarelerinin 2022 Yılı Bütçe Teklifi gündemde olacak.

Perşembe günü bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun gündemine Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı gelecek. Komisyonun Cuma günkü gündemi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi olacak. Mesleki Yeterlilik Kurumu, SGK, Türkiye İş Kurumu’nun bütçeleri de ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu’nda ise yandaşlara yeni çift maaş öngören, “İhracatı Geliştirme AŞ’nin kurulmasına ilişkin kanun teklifi” görüşülecek. Yarın görüşmelerine başlanacak teklifin yasalaşması durumunda, yeni kurulacak şirketin yönetim kurulunda Ticaret Bakanlığı’na bağlı bürokratlar görev alacak. Şirkete ayrıca milyonlarca dolarlık kaynak aktarılacak. Teklifte, ana sözleşmesi 13 Ekim’de yayımlanan ve merkezi İstanbul’da olacak İhracatı Geliştirme AŞ’nin ihracat ve döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunan firmaların teminat ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışması öngörülüyor.

 

 

FACEBOOK YETKİLİLER MECLİS’E GELİYOR

 

 

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan Kadın İstihdamının Arttırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamında Mevcut Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonunun çarşamba günkü toplantısında, komisyonunun çalışma, usul ve esasları belirlenecek ve öneriler dinlenecek. Komisyonda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcilerince sunum yapılacak. Aynı gün, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu da toplanacak.

Dijital Mecralar Komisyonunun perşembe günkü toplantısında, sosyal ağ sağlayıcı şirketlerden Facebook yetkilileri sunum yapacak.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu da perşembe günü toplanacak. Komisyonda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, “koruyucu ailelik” konusunda bilgi verecek.