Yanak yanağa, sarmaş dolaş

Yanak yanağa, sarmaş dolaş
13 Şubat 2013 16:34

2011 Ekim ayında Hakkari Çukurca’da 24 askerimiz şehit olunca AKP adına TBMM’de konuşan Bekir Bozdağ , “PKK ile omuz omuza mücadele etmeliyiz” biçiminde bir cümle kurmuştu.

Hilmi SARAL H&H YORUM

21 Ekim 2011 tarihli “PKK ile Omuz Omuza” başlıklı yazımızda şöyle bir yorum yapmıştık:
Bu cümleden ne anlamak gerekir? Dost ve müttefikler omuz omuza, sırt sırta mücadele ederler. Düşmanlar ise karşı karşıya. Bozdağ’a göre PKK dost mu, düşman mı?  Yoksa, yoksa dervişin fikri neyse zikri de o mudur?

Son günlerde ortaya çıkan gelişmeler bu soruyu çok açık bir biçimde aydınlattı. Artık  AKP ile PKK’nin -ay af edersiniz  BDP’nin  diyecektim-  el birliği ile terörü bitirme ve yeni anayasa yapma konusunda anlaştıkları, beraber çalışacakları en yetkili ağızlardan duyurulmaya başlandı.

Başbakan, 27 Eylül 2012 tarihinde bir televizyon programında konuşurken “Artık siyasi uzantılarla müzakere noktasında değilim. Bu partinin (BDP’yi kast ediyor) dokuz milletvekili teröristlerle kucaklaşıyor, yanak yanağa… Şimdi nasıl olacak, terör örgütü üyeleriyle yanak yanağa, sarmaş dolaş olan eş başkanla nasıl konuşacağım?” diyordu. Şimdi; “BDP ile anayasal değişiklik yapmaya sayımız yetmiyor. Ama referandum noktasında anlaşabilirsek onlarla da müşterek adım atabiliriz” ( 8 Şubat 2013, Slovenya gezisi dönüşü) diyor.

Bunlara bir de “(PKK ile) Görüşmeleri Emre Bey zamanında başlattık, Hakan Bey’le devam ettik” dediğini ekleyelim.

Şimdi gelin Başbakanın bu konuşmalarında çelişki var mı yok mu bakalım.  27 Eylül 2012’de söylenilenlerle sonrakiler çelişiyor gibi görünse de değil. Onları çelişik görmek için Başbakanın dilinden anlamamak gerekir!

Artık siyasi uzantılarla müzakere noktasında değilim derken, PKK’nın siyası uzantısıyla görüşmem; zaten kendisiyle görüşüyorum, diyor. Aslın olduğu yerde vekilin hükmü geçmez mantığından hareket ediyor!

Bu partinin dokuz milletvekili teröristlerle kucaklaşıyor, yanak yanağa…. Şimdi nasıl olacak, terör örgütü üyeleriyle yanak yanağa, sarmaş dolaş olan eş başkanla nasıl konuşacağım? Buradaki itiraz pozisyonadır. Eğer diz dize, göz göze, yüz yüze olsalar sorun yoktu! Nitekim

Başbakanın görevlendirdikleri diz dize, göz göze, yüz yüze görüştüler, görüşüyorlar, görüşecekler.

Terörü bitirmek işini terörist başı Abdullah Öcalan’la görüşerek halletmeye çalışan AKP Hükümeti, yeni anayasayı da BDP ile yapacağını halkımıza müjdeledi. CHP ve MHP, elerlini çabuk tutup Mart ayına kadar Başbakanın istediklerini yaptılar, yaptılar; yapmazlarsa BDP gönüllü Başbakanın isteklerini yapmaya! Çünkü o da onların isteklerini yapmaya hazır.
Amaçları bu kadar ortak olanların karşı karşıya olmaları düşünülemez; elbette omuz omuza olacaklar. Bekir Bozdağ “PKK ile omuz omuza mücadele etmeliyiz” derken bunları anlatıyordu da biz yakıştıramamıştık!

Adamlar sözünün eri vesselam!

[email protected]