Yalnızlıktan sıkılanlar için 8 arkadaşlık eğilimi

Yalnızlıktan sıkılanlar için 8 arkadaşlık eğilimi
23 Haziran 2022 18:23

Son yılların ana arkadaşlık eğiliminin adını vermemiz istense, tek kelimeyle cevap verirdik: “ciddilik”. Gerçekten de, daha önce birçok insan arkadaşlığa (özellikle internette) oldukça hafif davranıyorken, şimdi her yeni tanışma hayattaki başka bir önemli sayfayı çevirmek için bir fırsat olarak görülüyor.

 

 

Covid-19, arkadaşlık eğilimlerini değiştirmede kesinlikle bir rol üstlenmiştir. Pandemi hepimize temel insan iletişiminin ne kadar önemli olduğunu ve onsuz ne kadar zor olabileceğini gösterdi. Bu da doğal olarak çevrimiçi arkadaşlık sektörünü etkilemiştir.

Yeni zamanın ana arkadaşlık eğilimleri

Belirli bir tipi aramaktan vazgeçme

Daha önce birçok insan, tipine uymayanları hemen “ayıklıyorken”, günümüzde bu değişmiştir. Ve bu değişiklik daha iyisi içindir!

Bu eğilim neden ortaya çıktı?

Pandemi sırasında birçok kişi “uygun tip”in çok belirsiz bir kavram olduğunu fark etti. Bu tip nedir? Sadece görünüş mü? Değil! Ayrıca karakter, eğitim, mizah anlayışı ve hatta banal bir konuşma tarzını içerir. Bu yüzden insanları tip çerçevesine çekmek tamamen yanlıştır.

Eğilim özellikleri

Pratikte bu eğilim, arkadaşlık sitelerindeki kullanıcıların artık katı arama kriterlerini kullanmadığı gerçeğiyle ifade edilir: tam yaş, belirli ilgi alanlarının listesi, vb. Bu, potansiyel tanışma çemberini zaman zaman ve hatta onlarca kez genişletir.

Acele etmeksizin bilinçli arkadaşlık

Geçtiğimiz yıllar, insanları arkadaşlık konularında acele etmekten kurtardı. Bir arkadaşlık sitesinde tanıştıktan hemen sonra kimse görüşmek için acele etmiyor. Ve bu da mantıklı olandır.

Bu eğilim neden ortaya çıktı?

Çevrimdışı arkadaşlık temelde pandemi sırasında karantina nedeniyle kolay değildi. Bu nedenle, insanlar çok daha fazla çevrimiçi iletişim kurdular, birbirlerini daha iyi tanıdılar ve beklentilerini değerlendirdiler. Şimdi pandemi zayıfladı fakat genel olarak iyi olan bu eğilim devam etti.

Eğilim özellikleri

Bugün, çok az kişi aceleyle çevrimdışı arkadaşlık yapıyor. Çoğunluk ise en az birkaç gün, hatta haftalarca çevrimdışı sohbet etmeyi, birkaç görüntülü görüşmeyi, birbirini mümkün olduğunca iyi tanımayı ve ancak ondan sonra yüz yüze buluşmayı tercih ediyor.

Tanıdığınız biriyle eşleşme olmaması

Kullanıcılar daha önce özellikle arkadaşlık sitelerinde tanıdıklarıyla tanışmak istemiyorlardı ve şimdi daha da çok. Birileri utanıyor ve bazıları kişisel hayatını göz kamaştırıcı bir şekilde koymak istemiyor.

Bu eğilim neden ortaya çıktı?

Burada yine salgın rolünü oynamıştır. Karantina döneminde bazı arkadaşlık sitelerinde aktif kullanıcı sayısı 2-3 kat artmıştır. Buna göre burada bir arkadaş ile karşılaşma riski de arttı. Neyse ki birçok platform kullanıcı gizliliğine dikkat etmektedir.

Eğilim özellikleri

Kullanıcılarının gizliliğini sağlamak için birçok site bir sosyal ağ hesabını bağlamayı teklif ediyor. Böylece bir arkadaş listesi alır ve onların sayfanıza erişimi engellerler. Ve Meta Facebook Dating’in yeni platformu varsayılan olarak kullanıcının sayfasını arkadaşlarından gizlemektedir.

“Ayık” arkadaşlıklar

Giderek daha fazla insan, ilk buluşmada alkol almayı kabul edilemez buluyor. Daha önce bir kadeh şarap oldukça normal bir uygulama olmasına rağmen.

Bu eğilim neden ortaya çıktı?

Bu eğilim kısmen listemizdeki iki numarayı yansıtıyor — arkadaşlığa bilinçli bir yaklaşım. Alkol bir şekilde bizi aceleci ve pervasız davranışlara itebilir. Ve günümüzde kimsenin buna ihtiyacı yoktur.

Eğilim özellikleri

İnsanlar alkol içmenin genellikle hoş karşılanmadığı hafta içi günlerde veya sabah/öğleden sonra giderek artan bir şekilde görüşmeye çıkıyorlar. Ancak akşam görüşmeleri bile genellikle alkolsüzdür.

Bilinçli yalnızlık

Evet, böyle bir eğilim de var. Covid-19 pandemisi tamamen geçene kadar yeni tanışmalar yapmaya hazır olmayan insanlarla hala tanışabilirsiniz.

Bu eğilim neden ortaya çıktı?

Salgının zirvesinde milyonlarca insan, uzaktan ilişkilere başlamamak için internette tanışmayı tamamen reddetmiştir. Ne de olsa karantinanın ne kadar süreceği bilinmiyordu. Ne yazık ki şimdi bile bilinçli yalnızlığı seçen ve yeni tanışmalar için acelesi olmayanlar vardır.

Eğilim özellikleri

Asosyallik ve dış dünyadan uzaklık kesinlikle ruh ve beden sağlığı için iyi değildir. Ama yeni tanışmalara karşı çıkanların sayısının her ay azalmasına sevindim.

Sohbet ruletlerinde arkadaşlık

Gittikçe daha fazla insan arkadaşlık siteleri ve uygulamaları yerine alternatif bir chatroulette seçiyor. Örneğin, Chatrandom veya Chat Rulet Türkiye. Son birkaç yılda, sohbet ruletleri de aktif kitlesini 2-3 kat artırmayı başardı. Ve bazıları daha da fazla.

Bu eğilim neden ortaya çıktı?

Arkadaşlık uygulamalarında bitmek bilmeyen mesajlaşmalardan ve hızlıca kaydırmalardan bıkan insanlar, alternatif canlı iletişimin en azından kısmen yerini alabilecek siteler aramaya başladı. Sohbet ruleti tam da böyle bir alternatif haline geldi.

Eğilim özellikleri

Birçoğu için, sohbet ruletinde tanışmak ve iletişim kurmak bir arkadaşlık sitesinde olduğundan daha uygun ve keyifli olduğu ortaya çıktı. Ne de olsa, burada partneri hemen görüyorsunuz, onlar hakkında sadece 10 dakika içinde bütün bir mesajlaşma akşamından daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Sohbet ruletleri yavaş yavaş klasik arkadaşlık sitelerinin yerini alıyor.

Arkadaşlık hedeflerinin belirlenmesinde dürüstlük ve açıklık

Arkadaşlık sitelerini ve uygulamalarını “tıpkı bunun gibi” meraktan kullanan çok daha az insan var. İnsanların takip etmeye çalıştıkları belirli hedefleri vardır.

Bu eğilim neden ortaya çıktı?

Arkadaşlık sitelerinde amaçsızca dolaşmak alışılageldik bir zaman kaybıdır. Paradoksal olarak, pandemi sırasında insanlar bolca zamana sahipken, bunun değerini bilmeyi ve iyi bir şekilde kullanmayı öğrendiler — okumak, çalışmak, sevdikleriyle iletişim kurmak.

Eğilim özellikleri

Bir arkadaşlık sitesine kaydolarak, insanlar bir amaçlarının gerçekten farkındadır — yeni arkadaşlar bulmak, aşkıyla tanışmak veya örneğin yabancılarla iletişim kurarken utançlarının üstesinden gelmek. Açıkça formüle edilmiş hedefler, hedeflerinize daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olur ve zamanınızı ve partnerlerinizin zamanını boşa harcamayın.

Kendi sağlığıyla ilgilenmek

Burada daha fazla yorumun gereksiz olduğuna inanıyoruz. Covid-19 pandemisinin arka planında sağlık hizmetleri gerçekten muazzam hale gelmiştir.

Bu eğilim neden ortaya çıktı?

Koronavirüs Covid-19’un normal gripten çok daha bulaşıcı olduğu kanıtlandı. Ve bazı türleri — onlarca kez. Kimsenin kendileri tehlikeli sonuçları olan bir virüsü kapmak istememesi doğaldır. Dolayısıyla bu eğilimin ortaya çıkışı tamamen anlaşılabilir.

Eğilim özellikleri

Tinder veya Badoo gibi birçok arkadaşlık uygulaması, kullanıcı aşılama durumlarını uygulamaya koymuştur. Hoşlandığınız kişinin profiline giderek Covid-19 aşısı olup olmadığını hemen öğrenebilirsiniz. Ve ondan sonra ancak çevrimdışı buluşup buluşmamaya karar verirsiniz.

Özetleyelim

Bu eğilimlerin bazılarının nispeten kısa ömürlü olacağına inanıyoruz. Örneğin, bilinçli yalnızlık veya arkadaşlık sitelerinde tanışma isteksizliği. Ancak birçok eğilim hala bizimle kalacaktır.

Çoğu noktada kendinizi tanıyorsanız bu tamamen normaldir. Bu demektir ki çevrenizdeki herkesle aynı kişisiniz!

Yeni insanlarla tanışın, ilginizi çeken konularda iletişim kurun, güncel eğilimleri takip edin ve hayatın nabzını tutun. Ve biz de size bu konuda mümkün olduğunca yardımcı olacağız!