Erdoğan Toprak, Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin'i ve bakın kimleri suçladı

Erdoğan Toprak, Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin'i ve bakın kimleri suçladı
22 Temmuz 2012 11:41

Kadın ve gençlik kotası nedeniyle birinci yedeğe düşen eski milletvekili Çetin Soysal’ın avukatı Rezzan Hepözdemir’le konuşurken, kurultay seçim kurulunun denetim ve kontrol mekanizmasının tam işletilememesi ile maddi ve bilgisayar hatalannın nasıl oluştuğunu anlattı.
Hepözdemir’e göre, PM oylama sonuçlarına 65 kişi itiraz etti. Dün ilk Çetin Soysal için karar verildi ve diğer bazı itirazlar gibi reddedildi.
 
Soysal’ın, 60 kişilik PM’ye ilk başta 44. sıradan 602 oyla girdiği açıklanmıştı.
 
PM’ye giremeyen Erdoğan Toprak, aldığı oya itiraz etti. Seçim kurulu yargıcı da ‘Evet, bilgisayarda kaydırma olmuş, maddi hata yaptık, bütün adayların oylan standart bir şekilde fazla çıkı. Hatayı düzeltiyoruz’ biçiminde karar verdi.
 
Listeye girenlerden ortalama 100-150 oy indirildi. Çetin Soysal’ın ise 226 oyu silindi ve 44’ten 51’inci sıraya düştü. Kotalar nedeniyle PM’ye giremeyen 45’inci sıradaki Erdoğan Toprak da 38’inci sıraya yükseldi.
 
Bu arada, İl Başkanı Oğuz Sabanın desteklediği İbrahim Yener de PM’ye girmiş oldu.
Soysal’ın avukatı cuma günü öğleden sonra yeni bir itiraz daha yaptı. “Bu standart bir hataysa herkesten aynı oranda oy silinmeliydi.
 
Sandıklar açılıp yeniden sayılsın; kamu vicdanı rahatlasın ve adalet tecelli etsin!”  
Çankaya 4’üncü Seçim Kurulu Müdürü bir komite oluşturarak, maddi hata yapıldığı iddia edilen 4, 5, 6, 7, 8 ve 18 No’lu toplam 6 sandığı açtığını (cuma 20.00), Soysal ın oyunun 1 arttığını ve sıralamadaki  yeri değişmediğinden itirazı reddetti.
 
Bu arada, düzeltme karannı veren yargıcın cuma sabahı izne aynldığı öğreniliyor, itirazcılar bir kez daha şok oluyor. İtiraz süresi için iki gün daha beklenemez miydi? Siyasi Partiler Kanunu partilerin tüzüklerine hakim olan bir yargıcın aynlmasından sonra yerine 4. Ağır Ceza’dan bir kadın yargıç görevlendiriliyor ve yukandaki kararlar veriliyor.
Diğer itirazlarınn bugün sonuçlanması bekleniyor.
 
Özetle, hakkaniyete ve hukuka aykın bir şekilde ‘sarı liste’yi delip PM’ye giren Çetin Soysal’ın kadın ve gençlik kotasına takılması ayn bir şanssızlık değil mi; acılarından sonra…

TOPRAK: HİÇ ALAKAM YOK
Erdoğan Toprak şu açıklamayı gönderdi: “Kurultayda ortaya çıkan farklı listelerle hiçbir alakam yoktur. Kurultay günü Kurultay koordinatörü’ olarak salondan da hiç aynlmadım. San liste’ İstanbul-İzmir-Kocaeli İl Başkanlan ile Çankaya İlçe Başkanı tarafından hazırlanmıştır. Bu liste o arkadaşlanmız ve destek verenlerin ortak görüşüdür.”