‘Yakında cerrah bulamayacağız!’

‘Yakında cerrah bulamayacağız!’
3 Haziran 2022 07:33

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV) tarafından uluslararası katılımlı Türk-Alman Jinekoloji Kongresi’nin 14’üncüsü 28 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. Kongreye ulusal ve uluslararası araştırmacılar katılım sağladı.

 

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre kongrenin açılışı konuşmasını yapan TAJEV ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

 

“GENÇ HEKİMLER RİSK ALMAKTAN KORKUYOR”
Yakın zamanda yapılan TUS sınavında genç hekimlerin cerrahi alanları tercih etmediğine değinen Prof. Dr. Cihat Ünlü, “TUS sınavı tercihlerinde önemli cerrahi branşlar ve bunlardan bir tanesi olan kadın doğum maalesef en son sıralarda yer aldı. Bu çok önemli bir nokta çünkü genç hekimler artık doktora şiddetten dolayı sorumluluk ve risk almaktan kaçıyorlar” dedi.

 

 

“YAKINDA CERRAH BULAMAYACAĞIZ”
Cerrahları ve kadın doğum uzmanlarını artan şiddetin ve yüklü tazminat davalarının korkuttuğunu söyleyen Ünlü, “Bir süre sonra yakınlarımızı ameliyat edecek bir kadın doğum uzmanı, cerrah bulamayabiliriz. Çünkü ülkemizde giderek defansif tıp oluşuyor. Yani zor vakalarda hekim, tedavi etmekten kaçıyor. Bu çok tehlikeli bir gidiştir. Meslektaşlarımızı korumamız gerekir. Burada devletin desteğine ihtiyaç var. Elbette ki biz bir hata yaptıysak bunun bir takım karşılıkları olabilir ama sonuç itibarıyla da siz bir kanser ameliyatı yapıyorsunuz ve hastada komplikasyon oluyor. Bu zaten beklenen bir şeydir, bunları da biz hastalarımıza izah ediyoruz. Burada toplumun bilinçlendirilmesi, ceza yasalarının çok aktif bir şekilde uygulanması, hekimin rahat ve serbestçe çalışması gerekiyor” dedi.