YAKA MİKROFONU

YAKA MİKROFONU
13 Şubat 2021 14:31

Kablosuz mikrofonlar ve kulaklıklar gibi ses çıkış cihazları modülatörlerine analog veriler gönderir. Alıcı aldığı verileri kodlayarak onu işler doğal olarak bu milisaniyelerle ifade edilecek bir zaman alır. Yani yaka mikrofonu konuştuğunuzda sesiniz önce ikili sistemde kodlanır sonra sinyal olarak iletilir. Bu sürecin en kısa süreye indirilmesi ve sinyal kaybı yaşanmaması içinse doğru mikrofonu seçmek önemlidir. Birçok radyofrekansı ile çalışan cihaz belli aralıklarda yayın algılar veya gönderir. Telsiz mikrofonlar ise genel olarak FM olarak çalışır. FM iletiminde bir ön vurgu filtresi mikrofonunuzun gürültüsünü azaltabilir. Mikrofonun dinamik aralığının artırılması için bir kompandor kullanmak mantıklı bir seçim olacaktır. Vericiniz zayıf sesleri güçlendirirken güçlü sesleri düşürür alıcıda tam tersi olarak zayıf ve güçlü sesler dengelenir. Bu işlemler neticesinde dinamik aralık iyileştirilmiş olunur. Sesin radyo frekansına dönüşmesi için bir RF kaynağı, modülatör, amplifikatörden meydana gelen üç aşamalı bir süreç bulunur.. Telsiz mikrofonlarda bu üç işlemi birlikte yürüten, hepsini bir yongada bulunduran transistörler iş yapar.

 

 

 

İşleriniz için ses cihazınız işlerinizin yarısını temsil eder. Doğru seçilmiş mikrofonlar uzun vadede kurtarıcınız olabilir. Yaka mikrofonunuzun pek çok isimle anıldığını duyabilirsiniz lav mikrofonu, klipsli mikrofon, boyun mikrofonu, vücut mikrofonu, yaka mikrofonu gibi. Bu isimler aslında tek bir mikrofonu işaret eder oda yaka mikrofonu.

 

Yaka mikrofonu giysinin bir bölümüne klipsle tutturulan telsiz mikrofon çeşitleridir. Bir sinyal vericisi ve alıcısı ile birlikte görev yapar. Çoğunlukla vericiler konuşmacıların cebine tutturulmuş küçük cihazlardır.

 

 

Yaka Mikrofonu Nasıl Yerleştirilir?

 

Mikrofonu doğru konumlandırmanız kullandığınız ürünün kalitesi kadar önemlidir. Erkek kullanıcılar için kravatın üst kısmı gömleğin üst düğmelerinde bir yer seçilebilir. Ortak kullanım alanı olarak boyun çizgisine yakın yerler seçilmesi ses kalitesini önemli ölçüde etkiler. Yaka mikrofonunuz ile dikkat etmeniz gereken bir başka nokta kıyafetinizin hışırdamamasıdır. Bunun için mikrofonu vücut bandı ile bantlamak ve sürtünmesini önlemek alınabilecek tedbirlerden birisi.

 

 

Elit Müzik olarak ihtiyaçlarınızı sizin için belirleyip, size en iyi çözümleri sunuyoruz. Sizde ihtiyacınıza yönelik yaka mikrofonlarını öğrenmek ve detaylı bilgi almak için adresimizden https://www.elitmuzik.com.tr/kategori/mikrofon-yaka iletişime geçebilirsiniz.