Ya Kahramansın ya da…

Ya Kahramansın ya da…
20 Haziran 2019 12:10

23 Haziran 2019 sadece İstanbul için değil, tüm Türkiye için çok önemli bir tarih… O gün İstanbullular sadece Büyükşehir Belediye Başkanı seçmeyecek, onlar ayrıca ülkenin demokrasi geleneğinin devamını oylayacaklar.

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 
Kadınların geleceğini, çocukların mutluluğunu, torunlarının özgürlüklerinin sınırlarını oylayacaklar.

 
Bugün muhalif seçmene illet, zillet, sisi, hain, terörist, azgın azınlık diyenlerin ileri de çocuklarımıza neler söyleyebilecekleriyle ilgili koyacağımız sınırı; çocuklarımıza, torunlarımıza yapılan eziyetin düzeyini, onların medreselerde mi, modern okullarda mı okuyacağını, torunlarımızın vakıf yurtlarında tecavüze uğrayıp uğramayacağını oylayacaklar.

 
Yarın modern Avrupa’nın bir parçası mı, yoksa Ortadoğu bataklığında boğulmamak için debelenen bir ülke mi olacağımızı belirleyecekler.

 
Torunlarımız operalarda, balelerde, tiyatrolarda mı vakit geçirecek, yoksa tarikatların saçma törenlerinde taciz mi edilecek, bunu seçecek, kızlarımız bu ülkeden kaçmak zorunda mı kalacak, yoksa bu topraklarda özgürce kendi kızlarını mı büyütecek, bunu oylayacaklar.

 
Tek adam ve tek partinin iki dudağının arasında mı olacak geleceğimiz, yoksa özgür irademizi elimizde mi tutacağız bunu belirleyecekler.
Ülkenin tüm kaynaklarının satılıp satılmayacağını, millet mi, ümmet mi olacağımızı gösterecekler.

 
Daha birçok şeyi oylayacaklar ama bu kadarı bile, Türkiye komünist partisinin aldığı seçimlere katılmama kararının, çocuklarımız ve torunlarımız için nasıl bir anlam taşıdığını göstermeye yeter diye düşünüyorum. Bence TKP bu son hamlesiyle ne olduğunu –daha doğrusu olmadığını- göstermiştir.

 
Adında komünizm olan bir partinin İslamcı bir iktidarın değirmenine su taşıması anlaşılabilir değildir. Şimdi İstanbul seçmeni kendine şu soruyu sormalıdır, be

 

n torunlarımın kahramanı olabilmek için oy kullanacak mıyım, yoksa onların geleceğinin karanlığında utançla ölmeye mi yatacağım?
İstanbul seçmeni şunu bilmelidir ki, bu seçim çok kritik, anketlere aldırmayın ve sandığa gidin. Sandığa gitmeyenler olacak sonuçların hepsinin birinci elden sorumlusu olacaktır.

 
Ya şimdi, ya da hiçbir zaman…

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…