‘Verilecek son kararın eli kulağında’

‘Verilecek son kararın eli kulağında’
6 Mayıs 2022 08:17

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun hapse girmesini isteyen talebin 1 yıldan fazladır Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin önünde durduğunu belirterek, “Yani verilecek son kararın eli kulağında” dedi.

 

 

Pehlivan, yazısında Kaftancığlu ile yaptığı görüşmesini aktardı. Pehlivan, Kaftancıoğlu’nun, “Burası Türkiye, her şey olabilir” dediğini aktardı.

 

Pehlivan, şunları kaydetti:

 

“Canan Kaftancıoğlu 1 ay kapalı cezaevinde, 12 ay 10 gün de açık cezaevinde yattıktan sonra 3 yıl sürecek denetimli serbestlikle tahliye olabilir.

Ağır ceza mahkemesi kararını verdi, istinaf mahkemesi onadı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da hapsin kesinleşmesini talep etti. Eğer başsavcılığın dört ayrı suçtan 8 yıl 2 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına dair isteği Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından uygun görülürse, sonuç ilk cümlemdeki gibi olacak. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu infaz kanunu gereği toplam 13 ay 10 gün hapiste kalacak.

Kimse ‘olmaz’ diyemiyor. Gezi kararı yapabileceklerini bir kez daha gösterdi.

 

Çünkü Türkiye seçime gidiyor. Çünkü AKP, yargıyı siyasi maşa gibi kullanıyor. Çünkü Kaftancıoğlu, İBB seçiminin kazanılmasında kilit rol üstlendi.

Son olarak TİP milletvekili Ahmet Şık, gazeteci İrfan Aktan’a bu ihtimalden bahsetti; ‘Canan Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar’ dedi.

Kaftancıoğlu’nu aradım. Ve ‘Hapse girmeyi bekliyor musunuz’ diye açıkça sordum. Şu yanıtı aldım Kaftancıoğlu’ndan:

 

‘Toplumu bir anksiyete haline düşürmeyi doğru bulmuyorum. Evet, burası Türkiye, her şey olabilir. Ama bunları düşünecek bir zamanım yok. Örgütlü mücadeleye inanıyorum. Benim başıma ne gelirse gelsin, partimin İstanbul örgütünün mücadeleye devam edeceğini biliyorum.’

Kaftancıoğlu’nun yıllar önceki paylaşımlarından dolayı hapse girmesini isteyen talep, 1 yıldan fazladır Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin önünde duruyor. Yani verilecek son kararın eli kulağında.

Kaftancıoğlu demedi lakin, ben konuşmamızdan onun da olası kötü sonuca hazır olduğunu hissettim. Keşke yanılsak… ”