VDS Nedir, Ucuza Sanal Sunucu Nasıl Satın Alınır?

VDS Nedir, Ucuza Sanal Sunucu Nasıl Satın Alınır?
20 Ekim 2021 18:29

Bilgisayar sistemlerinin ve web sitelerinin barındırılmasında güvenli bir alan ve hızlı erişim seçenekleri için en iyi sunucu hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz. Firma sunduğu sunucu hizmetleri ile tüm web sitelerinin yapılarına ve taleplerine göre sunucu seçenekleri sunuyor. Vds, sanallaştırılmış sunucu anlamına gelmekte ve birçok avantajlar sunuyor.

 

 

Sunucu kirala sayfamız üzerinden erişim yapan kullanıcılara, sunucu sistemleri ve verilen hizmetler hakkında bilgi veriliyor. Fiziksel sunucuları sanallaştırarak paylaştırılması sağlanıyor. Vds sunucular içerisine birden fazla işletim sistemi kurabiliyorlar.

Vds Nedir?

Vds server, hosting çözümü olarak sunulan bir hizmettir. Virtual Dedicated Server (VDS), sanallaştırma uygulamasıdır ve sistemde kullanılan, ram, cpu ve ssd disk kaynaklarının web siteleri kullanım alanlarına göre bölünmesini sağlıyor. Vds sunucu hizmetlerinde, performansın artmasını ve sunucuda yer alan web sitelerinin birbirleri performansını etkilemeyen sunucuda yer almalarını sağlıyor.

Vds sunucularda izolasyon özelliğini kullanarak sanal sunucu hizmetlerinin daha verimli olmasını sağlıyorlar. Yeni web sitesi kullanmaya başlayan ya da daha ekonomik sunucu hizmetlerinden faydalanmak isteyenlere, istenilen verimi sağlayan vds sunucu seçeneğini sunuyorlar. Vds sunucular, web sitelerinin barındırılması ve yayınlanması işlemlerini bulut ortam üzerinden yapılmasını sağlayan sunuculardır.

Vds Satın Almanın Avantajları Nelerdir?

Web sitelerinin barındırılması ve yayınlanması için en iyi çözümler sağlayacak hosting hizmetleri sunuluyor. Vds sunucu satın almanın avantajlarını, sayfamız üzerinden göz atabilirsiniz.

Vds sunucu satın almanın avantajları şunlardır;

  • Diğer sunucu türlerine göre daha ekonomik seçenekler sunar,
  • Vds sunucuya istenilen güvenlik yazılımı kurulabilir,
  • Web siteleri kendi erişim kaynaklarını başka sitelerle paylaşmaz,
  • Vds sunucuda donanımlar her site için ayrı belirlenir ve daha fazla yetkiyle kullanım sağlar.
  • Vds sunucularda web sitesinin anlık ziyaretçi sayısındaki artış performansında değişikliğe neden olmaz.

Kullanıcılara bu ve daha fazla avantaj seçeneklerini anlatarak neden vds satın almaları gerektiğini göstermeye çalışıyorlar. Yeni kullanıcılara vds kiralama işlemlerini öneriyorlar.

Vds Dezavantajları

Hosting hizmetlerinde tüm sunucu türleri seçeneklerine yer veriyorlar. Her sunucunun birbirine karşı avantaj ve dezavantaj durumları bulunuyor.

Vds sunucuların dezavantajları arasında şunlar gösteriliyor;

  • Vds sunucularda bazı yazılımları güncelleyebilmek için teknik bilgiye ihtiyaç vardır,
  • Diğer sunuculara göre ucuz olsa da VPS sistemine göre fiyatı yüksek olabiliyor,
  • Birçok sunucuya göre performansının iyi olduğu bilinse de paylaşımsız Dedicated server sistemine göre performansı düşüktür,
  • Sunucu üzerindeki bazı yetkiler paylaşımsız sunuculara göre daha kısıtlıdır.

Vds sunucuların avantajlarını ve dezavantajlarını birlikte göstererek, web sitesinin büyüklüğüne ve ziyaretçi trafik oranına göre seçim yapılmasında yardımcı oluyorlar. Vds satın al işlemleri öncesinde, aktif destek hizmeti seçenekleri sunuluyor.

Neden Vds Satın Alınmalı?

Vds (Virtual Dedicated Server), sunucular, fiziksel sunucular üzerinde sanallaştırma yapılarak bağımsız alanlar oluşturulan sistemlerdir. Neden vds satın alınmalı konusunda yaptıkları bilgilendirmelerle, kullanım tasarrufunun tamamen kullanıcıya ait olduğunu gösteriyorlar. Kullanım tasarrufu kullanıcıya ait olan özel bir sunucu hizmeti olduğu için web siteleri erişim performansları her zaman daha iyi olacaktır.

Sanallaştırma ile yapılan bölümleme alanlarında web siteleri için belirlenen disk alanı, ram ve işlemci gibi donanımlar sabit olarak kullanılır. Web sitesi için hosting arayışında olanlara hemen teslim ediliyor. Ayrılan sunucu bölümüne istenilen güvenlik yazılımlarının kurulabiliyor olması daha güvenli olmasını sağlıyor. Bu nedenlerin tamamı birleştirildiğinden neden vds alınmalı sorusuna cevap veriliyor.

Resim2

Vds Hangi Siteler İçin Uygun?

Şirketler, web sitelerinde yaptıkları paylaşımlarla trafiğin artmasını sağlayabiliyor. Trafik hızı sürekli artan web siteleri için en uygun barındırma hizmeti, vds sistemleridir. Keyubu sitesinde yaptıkları bilgilendirmelerle, orta ölçekli yapıya sahip ancak büyüme ihtimali yüksek olan web siteleri için uygun bir sistemdir. Hangi siteler için uygun denildiğinde şunlar söylenebiliyor.

  • Yüksek kaynak gerektiren siteler,
  • Anlık işlem sayısı çok fazla olan alışveriş siteleri,
  • Tek başına server kiralama yapamayacak ve daha ekonomik server arayanlar,
  • Trafik oranı giderek artan siteler,

Bu özelliklere sahip olan web siteleri için vds sistemlerinin daha uygun olduğunu gösteriyorlar. Satın alma ya da kiralama hizmetleri ile müşterilerin tüm talepleri anında karşılanıyor.

Sunucu Hizmetleri

Sunucu kiralama hizmetleri ile tüm hosting seçeneklerini sunuyorlar. Web sitesinde, hizmet kategorileri oluşturulmuş ve vds sistemlerini, sunucu bölümünde gösteriyor. Bu bölümde yer alan seçenekler arasında, vds sanal sunucu, ultra performans sunucu, dedicated sunucu kiralama ve sunucu barındırma seçenekleri yer alıyor. Diğer kategori bölümlerinde ise web sitelerinin türlerine göre farklı sunucu seçenekleri sunuyor.

Vds sunucu hizmetlerinde, her başlık altında tüm bilgilendirmeleri yaparak kişilerin ya da şirketlerin web sitelerine en uygun sunucu sistemini seçmelerine yardımcı oluyorlar. Satış öncesi destek aktif bölümünden anlık iletişim kurulmasını ve her türlü bilginin alınmasını sağlıyorlar.

Vds Kiralama Hizmetleri

Vds sunucu kiralama talebinde bulunan tüm kullanıcılara profesyonel çözümler sunuyorlar. Kiralama işlemlerinde, web sitelerinin yazılım diline göre seçenekler yer alıyor. Yeni web sitesi yayınlarına başlayacak olanlar için kiralama yönteminin daha uygun ve avantajlı olduğunu gösteriyorlar.

Her kullanıcının bütçesine uygun sanal sunucu alanları oluşturarak web sitelerinin barındırılmasını sağlıyorlar. Ucuz kiralama hizmetleri ile mobil erişimlerin yapılmasını ve teknolojinin gelişiminin getirdiği yeniliklerden faydalanılması sağlanıyor. Vds kiralama hizmetlerini, güçlü donanımları ve alanında uzman ekipleri ile 7/24 kesintisiz sunuyorlar.

Güvenilir seçeneklerin sunulması, kiralama avantajlarının daha ön plana çıkmasını sağlıyor. Web siteleri için vds kiralama yapanlar kendileri yedekleme yapabiliyor. Vds sistem özelliklerine göre yedekleme yapma tamamen kullanıcının sorumluğunda oluyor. Kiralama fiyatları genelde yıllık olarak veriliyor ve talep edilen ram, cpu, ssd kapasitelerine göre farklı fiyat seçenekleri sunuyorlar.

Vds Sunucularını Kimler Kullanabilir?

Online olarak verilen hizmetlerde her zaman doğru bilgilendirmeler yapılıyor. Vds sunucuları kimler kullanabilir konusunda verilen bilgilerle doğru seçimin yapılmasını sağlıyorlar. Vds sunucuları, trafiği yüksek olan web siteleri, web sitesi radyo ve tv uygulaması olanlar, oyun sunucusu kullanmak isteyenler, mail trafiği yoğun olan kurumsal firmalar kullanabiliyor.

Vds İle Vps Arasındaki Farklar

Tüm sunucu türleri arasında farklı yönler vardır. Vds sunucularda, tüm kaynaklar donanımsal olarak ayrılmıştır. Ayrılan kapasite aşılmadan kullanılabiliyor. Vps sunucularda tüm kaynaklar bir arada toplanıyor ve sunucuda yer alan web sitelerine eşit olarak dağıtılıyor. Vds sunucular paylaşımsız, vps sunucular paylaşımlı sisteme sahiptir. Vds sunucular performansı en yüksek sunucu sistemlerinden birisidir.

 

Resim3