‘Vatandaşa ‘kredi değil eziyet çektirten’ kamu bankaları, son kampanyalarında kimlere hangi kredileri kullandırdı?’

‘Vatandaşa ‘kredi değil eziyet çektirten’ kamu bankaları, son kampanyalarında kimlere hangi kredileri kullandırdı?’
3 Ağustos 2022 10:35

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, “Vatandaşa ‘kredi değil eziyet çektirten’ kamu bankaları, son kampanyalarında kimlere hangi kredileri kullandırdı? Bu şirketlerin içinde, kamu bankalarının üst düzey yöneticilerinin yakın akrabaları da var mı?” sorularını gündeme getirdi.

 

 

Fotoğraf: Reuters/ Çağla Gürdoğan

 

 

Elinde bir liste olduğunu ifade eden Yarkadaş, “Bu liste BDDK’da da Merkez Bankası’nda mevcut… Listede, karayollarını yapan iki büyük firma da Antep’in tanınmış şirketleri de tekstil devleri de var” dedi.

 
Yarkadaş “Herkesin merak ettiği o liste elimde” başlıklı yazısının devamında şunları kaydetti:

“Kuşkusuz; yapılan yasadışı bir iş yok! Dü­şük faizli TL kredisini alıp dövize çevirmek suç değil! Zaten birçok iş insa­nı, “Biz bu paraları çekip ihracat ve ithalat için kullandık” diyor. Kendi açılarından haklılar da… Zira; listedeki bazı isimler parayı gerçekten de ithalat ve ihracat için gerekli olan mallar için değerlendirmişler. Ancak bunların yanında; bir de vatandaş için ayrılan 55 milyar dolarlık krediyi dü­şük faizle alıp hemen dövize çeviren ve dövizin yükselmesi sonucu haksız kazanç elde edenler var ki; bizi rahatsız eden de onlar zaten…

 

Demem o ki; Emekli Ayşe Teyze, Emekli Mustafa Bey, Marangoz Halit Usta 10 bin TL’lik kredi kullanabilmek için bankayı ikna etmeye çalışırken, hiç emek vermeyen birileri ise kamudaki ilişkileri sayesinde milyonlarına milyon katıyor. Kamu bankalarındaki bu çarpık yapı ise isyan etmemize sebep oluyor!”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.