Vatandaş İstanbul’da da ‘Millet İttifakı’ dedi!

Vatandaş İstanbul’da da ‘Millet İttifakı’ dedi!
1 Şubat 2023 10:49

İstanbul’da yapılan son seçim anketinde vatandaşın Cumhur İttifakı’na mı yoksa Millet İttifakı’na mı daha yakın olduğu ortaya çıktı.

 

 

Türkiye’nin her ilinden vatandaşın bulunduğu İstanbul’da yapılan seçim anketleri seçim için çok önemli veriler vermekte. Bu doğrultuda İstanbul’da yapılan son seçim anketinin sonuçları kamuoyuna duyuruldu.

 

 

CUMHUR İTTİFAKI MİLLET İTTİFAKI’NIN ÇOK GERİSİNDE
Son seçim anketi çalışmasını İstanbul sınırları içerisinde gerçekleştiren Nokta Araştırma şirketi topladığı verileri ortaya koydu. Şirket 4 bin 836 kişiyle17-27 Ocak tarihleri arasında yaptığı seçim anketinde Cumhur İttifakı’nın İstanbul’da Millet İttifakı’nın çok gerisinde olduğu görüldü.

Seçim anketinin sonuçlarına göre AKP, MHP ve BBP partilerinin oluşturduğu Cumhur İttifakı İstanbul’da yüzde 40,8 oranında oy alırken, Saadet Partisi, CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve DP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın ise 45,7 oranında oya sahip olduğu belirtildi. Bu sonuçlara göre 6’lı Masa’nın Cumhur İttifakı’nın İstanbul’da 5 puan önde olduğu görüldü.