Vatandaş, hükümetin ekonomiyi toparlayacağına inanmıyor!

Vatandaş, hükümetin ekonomiyi toparlayacağına inanmıyor!
27 Aralık 2021 15:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurmuş olduğu Kur Korumalı Vadeli Mevduat Sistemi kamuoyunda yüzde 83,3 oranında bilinirliliğe sahip olmasına rağmen, yatırımcıların büyük çoğunluğu kısa, orta ve uzun vadede tasarruflarını dolardan yana kullanma eğiliminde.

 

 

Döviz kurunda ise orta ve uzun vadede radikal artış beklentisi öne çıkmakta. Hükümetin ekonomiyi toparlayabileceği yönündeki inanç yüzde 39,7 seviyesinde kalırken; aksi görüşte olanların oranı yüzde 60,3.

134000154-4

AKP ve MHP Seçmeni de Hükümetin Ekonomi Toparlayacağına Dair İnancında Kararlı Değil

Türkiye monitörü 51 hafta araştırmasında “Asgari ücret ve dövizle ilgili düzenlemeleri düşündüğünüzde hükümetin ekonomi yönetimine dair hangisi sizin görüşünüzü daha çok yansıtmaktadır?” sorusu yöneltildi.

Türkiye genelinde bu soruya yanıt verenlerin yüzde 60,3’ü “Hükümetin ekonomiyi toparlayacağını dair inancım yoktur” derken; buna karşılık sadece yüzde 39,7 “Hükümetin ekonomiyi toparlayacağına dair inancım vardır” dedi.

 

 

Siyasi parti bazında sonuçlara bakıldığında hükümetin ekonomiyi toparlayacağına dair inanç AKP ve MHP seçmeni arasında bile çok güçlü değil. AKP seçmeninin yüzde 67’si MHP seçmeninin ise yüzde 55,9’u “Hükümetin ekonomiyi toparlayacağına dair inancım vardır” derken; AKP seçmeninin yüzde 33’ü, MHP seçmeninin ise yüzde 44,1’i “Hükümetin ekonomiyi toparlayacağına dair inancım yoktur” dedi.

Millet İttifakı ve HDP seçmeninde ise hükümetin ekonomiyi toparlayacağına dair inancın olmaması egemen görüş olarak öne çıkmakta.