Varis Hastalığı Nedir?

Varis Hastalığı Nedir?
8 Aralık 2022 21:14

Varis, bacaklardaki toplardamarların genişlemesi ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Varis hastalığı, gençten yaşlısına kadar hemen herkeste görülebilir. Varisli damarlarda şişme ve ağrı meydana geleceğinden dolayı bir an önce tedavisinin yapılması önemlidir. Genelde varislerin kişinin yaşam şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini söylemeliyiz. Telanjirektazi olarak nitelendirilen damaların deri altında yerleşmesi sonrasında varis belirtilerinin açığa çıkması da kaçınılmaz oluyor.

 

Varis Ne Zaman Tehlikeli Olur?

Varis bacak kaslarının kasılmasına sebebiyet verirken, şişkinlik ve kızarıklık gibi birtakım sağlık sorunlarının da ortaya çıkmasına neden olur. Varis ne zaman tehlikeli olur? varis başlangıcı görülen kişilerin dikkat etmesi gereken bir durumdur. Çünkü varis için tedavi yollarına başvurulmazsa günden güne daha da tehlike arz eden sorunların yaşanması da kaçınılmaz olmaya başlayacaktır. Eğer ki bacaklarda şişkinlik ve kızarıklığın olduğunu fark ettiyseniz hiç beklemeden anında tedaviye başlanılması gerekmektedir.

Varislerin tehlikesi orta ve büyük varisler olmak üzere çeşitlenmektedir. Büyük çaplı bir tehlike yaratmaması açısından varis tedavisi yapılmalıdır.

Varis Ne Zaman Tehlikeli Olur? ile ilgili bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

 

Genç Yaşta Varis Neden Olur?

Genç yaşta varis neden olur? diye çok sık şekilde sorulduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu hastalığın genç yaşlarında olanlarda da görülme durumu vardır. Genç yaşında olanların varis hastalığına yakalanmasının altında yatan temel etkenler ağır sporlar ve uzun süre ayakta kalma olacaktır. Az yürümek ve aynı zamanda da ayakta fazla durma gibi çeşitli durumlardan kaynaklı olarak genç yaşta olanlarda da böyle bir sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır.

 

Zayıflayınca Varis Geçer Mi?

Kilo fazla olduğu zaman doğal olarak damalardaki basınç yükü daha da fazla olacaktır. Bu durumda hem toplardamarın daha fazla genişlemesine hem de ağrının ileri seviyeye ulaşması demektir. Bu nedenle zayıflayınca varis geçer mi? diyenler için her ne kadar tamamen varisi yok etmese de ağrının şiddetini azaltma konusunda etkili olacağını söyleyebiliriz.

Kilo vermenin yanı sıra varislerin geçmesi için başvuracağınız en doğru çözüm yollarından biri varis çorabı olacaktır. Varis hastalığı için özel tasarlanan varis çoraplarıyla bacaklardaki yükün azaltılarak, hastalığın daha fazla şiddetlenmesinin önüne geçilir.