Valiler, atandıkları illerin AKP’li yöneticileriyle birlikte bakanları ziyaret etti!

Valiler, atandıkları illerin AKP’li yöneticileriyle birlikte bakanları ziyaret etti!
14 Ağustos 2022 09:45

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından farklı tarihlerde göreve getirilen valiler, AKP il başkan ve başkan yardımcılarıyla birlikte bakanları ziyaret etti.

 

 

 

Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’ın haberine göre, 31 Mayıs’ta Uşak Valisi Turan Ergün, AKP’li Uşak Milletvekilleri; Mehmet Altay, İsmail Güneş, AKP’li Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve AKP Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.

 

 

31 Mayıs’ta Uşak Valisi Turan Ergün, AKP Uşak Milletvekileri; Mehmet Altay, İsmail Güneş ve AKP İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’un da aralarında bulunduğu heyetle birlikte Bakan Soylu’yu ziyaret etti.

 
27 Haziran’da Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AKP Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i ziyaret etti. 5 Temmuz’da ise Vali Ayhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. Ziyarete AKP Şanlıurfa milletvekilleri; Zemzem Gülender Açanal, Mehmet Kasım Gülpınar, İbrahim Halil Yıldız, AKP Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın yanı sıra Şanlıurfa’da bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.

 

 

27 Haziran’da Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AKP İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile birlikte Bakan Mahmut Özer’i ziyaret etti

 

5 Temmuz’da Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AKP Şanlıurfa Milletvekileri; Zemzem Gülender Açanal, Mehmet Kasım Gülpınar, İbrahim Halil Yıldız ve AKP İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın da aralarında bulunduğu heyetle birlikte Bakan Ersoy’u ziyaret etti.

 

 

26 Temmuz’da Niğde Valisi Mustafa Koç, AKP Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve AKP İl Başkanı Ömer Kılıç’ın da aralarında bulunduğu heyetle birlikte Bakan Soylu’yu ziyaret etti.

 
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun fotoğraflara ilişkin olarak, “Siyasi iktidar son 20 yılda, ülkemizde derin yaralar açmıştır. İktidarın kötü yönetimi nedeniyle ekonomiden dış politikaya, tarımdan eğitime kadar neredeyse her kritik alan bir sorunlar yumağı haline gelmiştir. Ancak iktidarın yarattığı çok önemli bir sorun da devletin yapısını, devletin ciddiyetini tahrip etmesidir. Yani devletin temsilcisi olan valilerin, sadece bir siyasi partinin il başkanları ve il başkan yardımcılarıyla bir araya gelmesi, toplantılar yapması, kararlar alması demokrasilerde kabul edilemeyecek bir durumdur.” değerlendirmesini yaptı.

 

CHP’li belediye başkanlarının valiler, kaymakamlar tarafından düzenlenen toplantılara davet edilmediğini belirten Torun, “AKP’li il, ilçe başkanlarının, belediye başkanlarının her toplantıda bulunduğunu görüyoruz. Devlette partizanlık kabul edilemez. Bu tutum ayrıştırıcı ötekileştirici bir tutumdur. Yapılan bu sorunlu işler, devleti partileştirme çabasıdır” dedi.