Vali ne dediyse yalan çıktı

Vali ne dediyse yalan çıktı
23 Ağustos 2013 13:57

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürüldüğü videonun ardından gözler Vali’ye döndü.

 

 

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybettiği 10 Temmuz’dan beri çelişkili açıklama ve görüşleriyle dikkat çekiyor.

 

İlk olarak, “Kendi arkadaşları dövdü polis yaptı süsü veriyorlar” dedi. Göstericileri polisin dövdüğü ortaya çıkınca, “Ben Eskişehir’i değil, İstanbul ’u kastettim” diye konuştu.

 

Bir polis tutuklanınca, ”Ağırlıklı olarak sivillerin işi” diye açıklama yaptı. Vali Tuna, en son da, “Görüntüleri polis silmedi” dedi. Oysa görüntüler Vali Tuna’yı yalanlıyor.

 

‘SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ’

 

Biri polis dört kişinin tutuklanması sonrasında Tuna, 8 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, “Biz bunu polis yapmadı demiştik, yine o sözümüzün arkasındayız. Burada ağırlıklı olarak sivil kişiler işin içinde. Büyük teşkilatın içinde, buna karışmış, maksadını, haddini aşan görevlilerimiz olabilir ve bununla ilgili gereken yapılır demiştik. Hem idari soruşturma açılarak görevinden uzaklaştırıldı hem de adli mekanizmalarca tutuklama yapıldı” dedi.

 

Tuna, yine Radikal’in, görüntülerin silindiği ve kaybedildiği yönündeki haberi sonrası, 19 Ağustos’ta Eskişehir Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısında, “Görüntüleri polis silmedi” dedi. “Gereken de yapılıyor dedik. Şu an tutuklandılar. Öncelikle o gün görüntüler polisimiz tarafından hemen toplanmış ve adli mekanizmaya teslim edilmiştir. Bu noktada polis tarafından bir karartma, gizleme hadisesi yapılması söz konusu değil” dedi.

 

GÖRÜNTÜLER YALANLIYOR

 

Radikal’in dün ve bugün yayınladığı görüntüler ise Vali Tuna’yı bir kez da yalanladı. Görüntülerde coplu polislerle sopalı sivillerin birlikte hareket ettikleri ve göstericileri birlikte dövdükleri görülüyor. Harman Ekmek Fırını’na ait görüntülerin silinme tarihi ise ‘polis silmedi’ açıklamasına gölge düşürüyor. Çünkü görüntülerin polise teslim edilmeden bir gün önce silindiği tespit edilmiş durumda.

 

 

 RADİKAL