Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün logosundan Türk bayrağını çıkardılar

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün logosundan Türk bayrağını çıkardılar
17 Eylül 2021 09:43

Vakıflar Genel Müdürlüğü logosundan Türk bayrağı çıkartıldı. Yeni logo tanıtım toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yeni logonun görüleceği her yerde, “geçmişe sahip çıkmanın izi vardır” dedi. Vakıflar Meclis Üyesi Levent Albayrak ise “Yeni logonun, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü eski logodan daha iyi anlattığını da düşünmüyorum” diyerek değişikliğe itiraz etti.

 

 

Vakıflar geleneğinden, “İslamiyet döneminde başlayan bu geleneği, bu topraklarda 1048’den bu yana ecdadımız tarafından geliştirilip büyütülmüş ve bir müessese haline getirilmiştir” diyen Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, müdürlüğün bu geleneği sürdürdüğünü belirtti.

Ersoy’un ardından konuşan Demircan, yeni logonun görüleceği her yerde, “geçmişe sahip çıkmanın izi” olacağını söyledi.

Yeni logonun tasarımcısı Erkmen, müdürlüğün temel özelliğini, “medeniyetimizle özdeşleşmiş bir geleneğin, binlerce yıllık bir emanetin sahibi ve koruyucusu” olması olarak nitelendirdi. Yeni logonun temel yapısını ise, “güncel bir yaklaşımla kültürel mirasımıza atıfta bulunma ve geleneksel sanatlarımızdan yararlanma” üzerine kurduklarını ifade etti.

 

 

GENEL MÜDÜRLÜK ÇALIŞANINDAN TEPKİ
Genel Müdürlük bünyesinde çalışan Vakıflar Meclis Üyesi Levent Albayrak ise değişikliği eleştirdi. Albayrak tarafından yapılan açıklamada, “Türk bayrağı, yeni logoda da mutlaka ama mutlaka yer almalı idi” dedi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın göreve geldikten sonra Vakıflar Meclisi’ne yaptığı ziyarette, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün logosunun değişmesi gerektiğine dair birtakım mesajlar verdiğini söyleyen Albayrak, “bu değişiklik kararının ta o zamandan verildiği belli” dedi.