Usta Bulma Siteleri Piyasayı Hareketlendiriyor

Usta Bulma Siteleri Piyasayı Hareketlendiriyor
23 Haziran 2019 12:15

Evinizin tadilata mı ihtiyacı var? Yeni ofisinize güzel bir konsept mi arıyorsunuz? Bahçenizin bakım zamanı mı geldi? Usta bulma siteleri ile yaşam alanlarınıza renk katacak yenilikler ya da meydana gelen arızalar için çözüm üretmek çok daha hızlı ve kolay. Üstelik artık daha önce yaşadığınız kötü deneyimleri de geride bırakabilirsiniz. Yaşadığınız kötü deneyimler nedeniyle işlerin yarıda kalmasına, birikmesine son veren bu hizmetleri biraz daha yakından tanıyalım.

 

 

Usta Bulma Sitelerini/ Uygulamalarını Kullanmanın Avantajları

Önceden usta ihtiyacınızı kulaktan dolma bilgilerle ulaştığınız mahallenizdeki ustalarla çözerdiniz. Bazen sorunun acil olması nedeniyle araştırma yapamamanız, maddi ve manevi anlamda oldukça pahalıya mal olabilirdi.

 

Bir süre önce hizmet sektöründe önemli bir atılımla hizmete sunulan usta bulma siteleri, kısa sürede yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Sektörde artan rekabet, hizmet kalitesinin de artmasını sağladı. Türkiye’nin her yerindeki ustaları ve ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren bu platformların kullanımı ile tadilat ve tamirat işleri çok daha kolay, hızlı ve güvenli hale geldi.

 

Yapılacak işleri olan kişiler için bu platformların iki önemli avantajı var.

 

 

  1. Normal şartlarda ulaşamayacakları ustalarda teklifler alabilirler.

 

  1. Daha önce hizmet almış kişilerin değerlendirmelerini inceleyebilir, önceki işleri inceleyebilirler.

 

Ustalar için en önemli avantajı ise hizmet ağını genişletebilmesi ve verdiği hizmetin kalitesiyle doğru orantılı olarak ücretsiz olarak kendi reklamını yapabilmesidir.

 

Böylece hem hizmet veren ustaların hem de hizmet alan kullanıcıların memnuniyetiyle, bu tür platformların sayısı gün geçtikçe artmaya başladı. Artan rekabet ile birlikte sektör de gelişmeye devam ediyor.

 

Önde Gelen Usta Bulma Siteleri

İnternetin alışveriş amacıyla kullanımının artması ile birlikte, kullanıcı etkileşimli platformlar da yaygınlaşmaya başladı. armut.com hizmet veren ve hizmet talep edenleri bir araya getiren platform türünün öncüsü olmuştur. Hem internet sitesi hem de mobil uygulama ile usta bulma sitelerine öncülük eden armut.com ile birlikte yeni ve büyüyen bir pazar ortaya çıkmıştır.

 

Bu atılımı takip eden birçok girişimci, yeni siteleri ile pazara girerek rekabeti arttırmıştır. Bu gelişmeler, iş için usta arayan müşterilerin daha hızlı ve kaliteli hizmet alımını sağlarken, hizmet verenlerin de müşteri kitlesini genişleterek ekonomik anlamda kazançlarını büyütmelerini sağlamıştır.

 

Piyasada iki farklı sistem bulunmaktadır. Kısaca birinde ihtiyaç sahipleri talep oluştururken hizmet verenler bu taleplere teklif verir. armut.com ve ustala.com bu kategoride değerlendirilebilecek platformlardır. Diğer sistemde ise ihtiyaç sahipleri ustaların sistemdeki sayfalarını incelerler ve tek tek teklif isterler. ustabilir.com ve ustabak.com ise bu kategorideki platformlara örnektir.

 

armut.com

armut.com, 2011 yılında kaliteli hizmet verenlere kolayca ulaşma motivasyonuyla kurulmuştur. Meslek sahiplerini ve ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren platform, binlerce kişinin ev temizliğinden tadilata, fotoğraf çekiminden reklam ve tanıtım ihtiyaçlarına kadar birçok ihtiyacını karşılamasını sağlamıştır. Platformda bugün farklı konularda uzmanlaşmış 100 binin üzerinde usta kayıtlıdır.

 

Öncelikle yapılmayı bekleyen işlerinizle ilgili istenen bilgileri girerek, sisteme kayıtlı ustaların size teklif sunmasını sağlarsınız. Uygulama en uygun ve bulunduğunuz yere en yakın teklifleri size sunar. Siz de gelen teklifleri değerlendirip karşılaştırarak bir seçim yapabilirsiniz.

 

armut.com size ücretsiz fiyat teklifi sunarken, ilanınıza teklif verenlerden hizmet bedeli olarak belli bir komisyon almaktadır.

 

ustabilir.com

armut.com’u takiben pazara giren sitelerin önde gelenlerinden biri olan ustabilir.com, Koçtaş’ın uygulamasıdır. Google Play Store ve Apple Store’dan indirilip kayıt olunarak ücret ve komisyon ödemeden kullanılabilir.

 

ustabilir.com şu an için Koçtaş mağazasının bulunduğu 19 ilde (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun ve Trabzon) hizmet vermektedir. Bu illerde bulunan ustaların platforma katılabilmesi için Koçtaş mağazalarına giderek usta üyeliğini onaylatması gerekmektedir.

 

armut.com’dan farklı olarak, sistem ustaların profili üzerinden işlemektedir. Başka bir deyişle, hizmet talep edenlerin belli filtrelemeler sonucunda listelenen ustaların profiline girerek inceleme yapması ve teklif alması beklenmektedir.

 

ustala.com

ustala.com görece yeni kurulmasına rağmen birçok işi ustasıyla buluşturmuş ve her geçen gün büyüyen bir sitedir. Boya badanadan mobilya tamiratına, su tesisatı onarımından ev temizliğine kadar birçok konuda ücretsiz ilan veren müşteriler en profesyonel ustalardan en uygun teklifleri alır. Bu anlamda sistemin işleyişi armut.com’a benzemektedir. Fakat armut.com’un aksine teklifler üzerinden komisyon almaz. Hizmet vermek isteyenler siteye aylık küçük bir aidat ile üye olabilir ve istediği sayıda işe ekstra ücret ödemeden teklif verebilir. İş ilanları ise ücretsiz olarak verilir.

 

Kullanıcı dostu bu sitede neyi nasıl yapacağınızı özel olarak hazırlanan eğlenceli videolar ile saniyeler içinde öğrenebilirsiniz. Gerçek müşteriler aldıkları hizmeti puanlayarak, ustaları ön plana çıkartabilir Yeni müşteriler ustaların önceki çalışmalarına göz atıp, değerlendirmeleri okuyarak teklifleri daha kolay bir şekilde değerlendirebilir. Böylece iş sonunda istenmeyen sürprizlerle karşılaşmaz.

 

ustabak.com

Türkiye’nin her yerinde ustaları kendilerini bekleyen işlerle buluşturan ustabak.com, internet sitesi üzerinden üyelik yöntemi ile hizmet verir. Sistemin işleyişi ustabilir.com’a benzemektedir. Hizmet arayanlar, ustaların sayfalarına girerek değerlendirmeleri ve geçmiş işleri görür. Çalışmak istediği ustaya ulaşır ve teklif alır.